Hram prosipanog talenta

  977

  Chamillionare

  The Sound Of Revenge

  Datum izdanja: 05.12.2005.

  Izdavač: Universal / Aquarius Records

  Žanr: Hip-hop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Sound of Revenge (Intro)
  2. In The Trunk
  3. Turn It Up (feat. Lil’ Flip)
  4. Ridin’ (feat. Krayzie Bone)
  5. No Snitchin’
  6. Southern Takeover (feat. Killer Mike & Pastor Troy)
  7. Radio Interruption
  8. Frontin’
  9. Grown And Sexy
  10. Think I’m Crazy (feat. Natalie)
  11. Rain (feat. Scarface & Billy Cook)
  12. Picture Perfect (feat. Bun B.)
  13. Fly As The Sky (feat. Lil’ Wayne & Rasaq)
  14. Peepin Me
  15. Void In My Life
  16. Outro

  Chamillionare je novo ime američke hip-hop scene, iako kao underground izvođač egzistira već desetak godina. “The Sound Of Revenge” njegovo je prvo mainstream izdanje, s kojim je već uspio postići komercijalni uspjeh, a singl “Ridin'” (feat. Krayzie Bone) nalazi se na brojnim glazbenim ljestvicama diljem SAD-a i Europe. Pa da vidimo što nam je to ‘The Mixtape Messiah‘ iz Houstona spremio za svoj prvijenac.

  Treba priznati da Chamillionare ima, za rappera s američkog juga, odličan stil, bez karakterističnog zavlačenja i afektiranja, s time da čak i kad pjeva pripjeve na pjesmama zvuči zaista dobro, za razliku od većine koji su pokušavali nešto slično (ili to još uvijek pokušavaju).

  No, problem nastaje kod pomnog preslušavanja njegovih stihova, lajtmotiv koji se cijelo vrijeme provlači je klasično preuveličavanje i glorificiranje vlastitog lika i djela, što rezultira zamorom materijala i repetitivnošću koju teško mogu izvuči i većinom dobre podloge. Tako gotovo pola albuma, na kojem ima zaraznih beatova poput “In The Trunk“, “No Snitchin’” te već spomenute “Ridin’” ostavlja gorak okus neostvarenog potencijala.

  Uz još poneku solidnu laganicu ljubavne tematike (začinjene ponovno hip-hop klišejima) poput “Think I’m Crazy” i “Grown And Sexy“, odlične “Void Of Life” koja za razliku od većine materijala donosi puno više osobnog iskustva te “Rain” (feat. Scarface & Billy Cook) ostatak Chamillionareovog prvijenca jednostvano ne drži vodu.

  Dugo se na sceni nije pojavio netko tko ima toliko potencijala, no “The Sound Of Revenge” predstavlja tek hram prosipanog talenta. Ipak, nudi i nadu u bolju budućnost, jer bi korigiranjem nekih dječjih bolesti na kasnijim izdanjima mogao isplivati iz prosječnosti i postati sljedeći veliki južnjački rapper.

  Muziku podržava