Vjetar u ušima

    1555

    Mildreds

    Život u ušima

    Datum izdanja: 02.04.2009.

    Izdavač: Aquarius Records

    Žanr: Jazz, Pop

    Naša ocjena:

    Popis pjesama:

    1. Jedan dan
    2. Muzika
    3. Kruh i tulipani
    4. Laku noć
    5. Sve se vrti
    6. Dođi
    7. Novi san
    8. Žuti balon
    9. Nesmotrene cipele
    10. Noć
    11. Za dragu tebe
    12. Pazite!

    Slovensko-hrvatski kvintet Mildreds opet žari i pali! Nakon prvog albuma, kolekcije obrada nazvane “Brisači prašine“, na dnevnom je redu nova ploča “Život u ušima” koja donosi autorski materijal s izuzetkom “Za dragu tebe”, koja je obrada stvari “A Song For You”.

    Momci i djevojka iz Mildredsa su se pokazali redom kao solidni autori
    koji posjeduju profinjen jazz.-pop senzibilitet, a najjači adut je sam
    zvuk albuma, koji djeluje prirodno, toplo i ‘živo’, kao da sviraju u
    dnevnoj sobi.

    “Život u ušima” je vrlo pristojan ljetni album, tijekom slušanja gotovo da osjećate da ga je sufinancirao neki grad na moru. U slučaju Mildredsa to je doista tako i to je grad Rijeka. Tijekom slušanja tog albuma osjećate kako zrak struji poput osvježavajućeg vjetra. Instrumentarij je minimalistički i to ovom albumu uglavnom ne smeta.

    Bolji momenti od ostalih na albumu su skriveni u pjesmama “Kruh i tulipani“, “Pazite!“, a i “Nesmotrene cipele” imaju neuobičajen završetak koji donosi dobrodošlu dinamiku u album.

    Muziku podržava

    Unatoč činjenici što traje nevelikih 45 minuta album zvuči ipak nekoliko minuta predugo i jednolično. Vokal je decentan i kompetentan za ovakvu vrstu glazbe, no povremeno zamoran. Mildredsi znaju sve muzičke trikove, no unatoč tome nekako njihov zvuk pomalo dosadi, kao da je većina stvari rađena po špranci, iako je izvjesno da su to redom muzičari koji snagom svog iskustva i talenta mogu razbijati klasične troipolminutne strukture.

    Možda je zaključnoj pjesmi “Pazite!” mjesto trebalo biti u sredini, gdje bi svojom neuobičajenom strukturom (dinamičan cabaret-reggae) podizala dramaturgiju CD-a.

    U svakom slučaju, riječ je o ploči uz koju se i u zimskim mjesecima lako ‘prešaltati’ iz debele bunde na sunčanu plažu.

    Muziku podržava