Za početak solidno

  455

  Genova

  Genova

  Datum izdanja: 25.11.2016.

  Izdavač: Aquarius Records

  Žanr: Funk, Jazz, Pop, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Otporan na metke
  2. Biti ništa
  3. Grad bez tebe
  4. Slatko lice
  5. Ona je rijeka
  6. Boje
  7. M.I.L.F.
  8. Ogoli me
  9. Ne diše
  10. Grad se beli (bonus)
  11. Božićna (bonus)

  Genova je bend iz Međimurja, a sačinjen je od mladih školovanih glazbenika. Postoje par godina i nedavno su izdali album prvijenac.

  Buđenje malih sredina s novim i dobrim bendovima je sve vidljivije, pa tako se možemo složiti da i Genova spada u taj val koji na kvalitetan način oplemenjuje glazbenu scenu.Njihov izričaj je najlakše opisati točno onako kako ga i sami okarakteriziraju. To je jedna mješavina popa, rocka, funka i jazza. Kroz te šarolike odrednice, došli su do jedne zanimljive glazbe u kojoj ipak nedostaje malo više agresivnosti prema eksperimentiranju, pa mnoge pjesme zvuče dosta predvidljivo, kao da se išlo na radiofoničnost, a ne u neki interesantni kreativni odmak od standardnog i očekivanog štiva.

  Dobar dio pjesama je već poznat, pa tako album otvara jedna od najstarijih pjesama “Otporan na metke” koja se najviše približila rocku, a refren joj je u stilu Justin’s Johnsona, veselog ritma prepunog trubačima. Već sa sljedećom “Biti ništa” dolazimo u jedan jazzy-funky štih s pop refrenom i takav materijal dobivamo na ostatku albuma.

  Muziku podržava

  Kako album odmiče, tako njegova atmosfera unjonja slušatelja zbog vrlo laganog chill out ugođaja, pa preporučujem da album ne slušate tijekom vožnje ili u momentima kad morate biti maksimalno razbuđeni, već u nekim opuštajućim trenucima kad romantične stvari izbijaju u prvi plan.

  “Genova” je solidan album koji po segmentima zvuči mnogo bolje nego u cjelini. Niz laganijih pjesama obojenih jazz i funk ritmovima se previše stapaju jedna s drugom, pa je pjesme ponekad teško razlikovati, iako one imaju finu i pozitivnu notu. Uz malo jači odmak od standardnih pop shema, album je mogao djelovati mnogo upečatljivije.

  Muziku podržava