Fear no more, događanja koja vrijedi posjetiti u Hrvatskoj i u blizini u tjednu koji je pred nama su tu. Redakcija Muzike svakog četvrtka na pladnju ti servira preporuke koncerata i vezanih događanja (koncerata, festivalska, rejvova i slično), koje bi trebao popratiti u narednom tjednu.

Kako bismo ti olakšali život, događanja smo poredali kronološki te smo obuhvatili vremenski period od ovoga četvrtka do sljedećeg vikenda. Ovo su eventi za koje će ti biti žao ako ih propustiš:

1Ajs Nigrutin – Vintage Industrial Bar, Zagreb, 20.9.

Ajs Nigrutin, nakon Ajs Nigucci reakcije, dolazi u Zagreb, i to u Savsku 160. Tim povodom smo ga i intervjuirali. Intervju pogledaj u formatu Instagram intervjua u 10 sekundi. Ulaznice i ostalo na FB eventu.

2Sleaford Mods – Kino Šiška, Ljubljana, 20.9.

Kino Šiška slavi 10 godina. Jedan od glavnih gostiju obljetnice su Sleaford Modsi koji po prvi puta posjećuju naše krajeva na krilima aktualnog albuma “Eton Alive”, na kojem je formula bijesa i kronike Britanije u doba štednje ostala nepromijenjena. “To je novi teritorij za nas” kaže Williamson o Ljubljani, “veselimo se dolasku, trebalo bi biti izvrsno”.

Ulaznice se kupuju preko Eventima, a mi smo sredili i upad preko fancluba.

3No Borders Orchestra – Lauba, Zagreb, 20.9.

U Laubi – kući za ljude i umjetnost, 20. rujna, klasična glazba koja ruši granice. U pitanju je koncert regionalnog ansambla klasične glazbe No Borders Orchestra, jedinstvenog glazbenog projekta kojeg čine najbolji profesionalni glazbenici iz regije, s misijom stvaranja izvrsne glazbe, rušenja granica i širenja svijesti o društvu. Nastup u Laubi dio je aktualne turneje ‘B Matinée 2019’ po zapadnom Balkanu i Europi. Ulaznice na blagajni Laube.

4Tanzen x Watergate: Jimi Jules – Aquarius, Zagreb, 20.9.

Tanzen, program elektronske selekcije ugošćuje berlinsku elektronsku instituciju Watergate. Osim Jim Julesa, gosti su i Hyenah, Kristin Velvet. (YouTube video je s prethodnog rejva radi boljeg prikaza atmosfere.)

Ulaznice: Entrio

5Marissa Nadler – Močvara, Zagreb, 21.9.

Multitalentirana Marissa Nadler se nakon gotovo tri godine vraća u Hrvatsku. Predstavit će svoj osmi studijski album “For My Crimes”. Prije Marisse nastupit će mladi kantautor Sir Croissant. Ulaznice se po pretprodajnoj cijeni od 75 kuna mogu kupiti preko Entrio sustava.

6Kočani orkestrar – Boogaloo, Zagreb, 21.9.

U subotu će u zagrebačkom Boogaloo Clubu nastupiti makedonska etno gypsy brass atrakcija Kočani Orkestar. Kao posebni gosti će nastupiti plesne skupine Nipriye i Walde uz goste koje će nastupiti kao gošće Kočani Orkestra tj plesati dok oni sviraju i nastupiti na Balkan Fiesta after partyju nakon koncerta. Ulaznice preko Rockmarka, Dirty Old Shopa, sustava Entrio i Eventim.

7Tibor – Vintage Industrial Bar, Zagreb, 25.9.

“Tibor iz Silentea dolazi solo, oboružan gitarom, pojačalom, a možda i kojim gostom te izvodi pjesme sa solo prvijenca ‘I na kopnu i na moru’ te još neke nove neobjavljene stvari, kao i poneku iz Silente kataloga.” – javljaju iz Vintageu. A tim povodom smo ga i intervjuirali. O ulaznicama i detaljima više na FB eventu.

8The Rumjacks – Vintage Industrial Bar, Zagreb, 26.9.

Dan nakon Tibora, na isto mjesto, u četvrtak stižu australske celtic/punk zvijezde The Rumjacks. FB event na ovom linku, a tu je i link na ulaznice.

9Waves Vienna – WUK, Beč, 26.9. – 29.9.

Za sve ljubitelje novih zvukova, kao i glazbenu struku, ovaj showcase festival je neizbježan. Nije daleko, nije skup. Stoga, pravac u Beč. Sve o lovu na talente i ‘ko je “Hrvatska repka” na ovogodišnjem izdanju pročitaj ovdje. Mi smo ti sredili i 20-40% popust o čemu više na istom linku.

0 Shares