Ovogodišnje izdanje showcase festivala Waves Vienna ponovno slijedi tradiciju i pruža priliku izvođačima da se prijave i tako budu odabrani kao jedni od actova kako bi publici mogli prezentirati sve ono po čemu su posebni.

Waves Vienna održava se od 26. do 28. rujna u prostoru WUK koje je ove godine ponovno glavno mjesto svih događanja, radionica, konferencija i koncerata.

Dvoje predstavnika iz Hrvatske po odabiru Muzike i ostala imena na line-upu

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

? It’s a wrap – we are more than happy to present our final line up: With these 21 new acts the line up counts 100 amazing acts from 22 different countries! The Lesser Men (HR), Adée (SE), Aiko (CZ), Bartleby Delicate (LU, INES#talent), Carlos Cipa (DE, Warner Music Austria Night), Darjeeling (DE, INES#talent), Decadent Fun Club (PL, INES#talent), Dope Calypso (HU), Hildur Höglind(SE), I Love You Honey Bunny (CZ, INES#talent), J.Lamotta (DE), Kerosin95 (AT), Lara Lotzer (LI), LARA SNOW (IL), Martin Kohlstedt (DE, Warner Music Night), Miss Sister (SE), Napoleon Gold (LU, INES#talent), Neomi (SI, INES#talent), New Dawn Fading (LI), The Hunting Dogs (HR), Viah (CZ) Find our daily line-up and tickets on our website – Link in Bio!

Objavu dijeli Waves Vienna | 26.-28.SEP.2019 (@wavesvienna)

Muziku podržava

Festival je nedavno objavio i 21 novopotvrđenih imena, a svakako vrijedi naglasiti kako uz line-up sačinjen od 100 odličnih actova iz 22 različite zemlje, Muzika.hr kao dugogodišnji partner odabrala je i dva predstavnika iz Hrvatske koji su dobili odličnu priliku za predstaviti se međunarodnoj publici koju čine struka i fanovi koji vole istraživati novu glazbu. U pitanju su sastavi (The) Lesser Men i The Hunting Dogs.

Edo Plovanić, osnivač i glavni urednik Muzika.hr objašnjava: “Za nastup u Beču, kao i na drugim showcase festivalima koji slijede nakon, a gdje smo također prisutni je bitno prepoznati izvođače koji osim potrebne kvalitete imaju i export-ready element, odnosno, trebaju biti spremni za međunarodnu karijeru. Alba Nacinovich i Marco Germini su sa svojim projektom The Hunting Dogs već osvajali nagrade, a nastupali su i kod nas, ali i na festivalima u Italiji pa i na trenutno nahajpanom Sofaru u Londonu. Upoznali smo ih tako što su nas osvojili i dodijelili smo im nagradu za inovaciju 2015. pri RockOFF natjecanju pa imamo i zajedničku povijest. (The) Lesser Men, pak, miljenik domaće indie scene, svojim albumima bi završio na našim godišnjim listama najboljih domaćih izvođača, a već je skupio iskustvo nastupa na prepoznatim domaćim festivalima, ali i međunarodnim turnejama i festivalima što, uz samu kvalitetu izvođača, i jest razlog više da budu izabrani.”

Od ostalih potvrđenih imena abecednim redom priliku su dobila i sljedeća imena:

Adée (SE)
Aiko (CZ)
Bartleby Delicate (LU, INES#talent)
Carlos Cipa (DE, Warner Music Night)
Darjeeling (DE, INES#talent)
Decadent Fun Club (PL, INES#talent)
Dope Calypso (HU)
Hildur Höglind (SE)
I Love You Honey Bunny (CZ, INES#talent)
J.Lamotta (DE)
Kerosin95 (AT)
Lara Lotzer (LI)
Lara Snow (IL)
Martin Kohlstedt (DE, Warner Music Night)
Miss Sister (SE)
Napoleon Gold (LU, INES#talent)
Neomi (SI, INES#talent)
New Dawn Fading (LI)
Viah (CZ)

Konferencijski dio

Stotine domaćih i međunarodnih glazbenih stručnjaka, organizatora, izdavača, promotora i glazbenika tijekom dnevnih sati u WUK-u će imati priliku za razgovor. Na konferenciji će se prolaziti kroz razne aktualne teme u glazbenoj industriji. Ove godine te čeka pop-up session s Ivanom Novakom iz grupe Laibach, pitanja kao što su ‘Kako se nositi sa sadržajem sumnjivih izvođača‘, izazovi na azijskom glazbenom tržištu, prezentacija rezultata ‘CEEMID – Music Professional Survey’ ili pak kakva je situacija za žene u glazbenoj produkciji uživo. Nas će na dva panela predstavljati osnivač i glavni urednik Muzike Edo Plovanić na “listening sessionu” gdje se talentima uživo ocijenjuje pitch.

INES#talent, što omogućava izvođačima i kako se prijaviti za 2020. godinu

INES#talent je program koji omogućava perspektivnim talentima iz svih zemalja koje sudjeluju da unaprijede međunarodnu karijeru nastupima na showcase festivalima širom Europe. Nominirana imena imaju veće šanse da ih se bookira te da nastupaju na 18 različitih INES showcase festivala, poput c/o pop festivala, MENT Ljubljana, Monkey Week, Liverpool Sound City i Waves Vienna.

Ove godine za INES#talente bit će izabrano 125 izvođača za nastupe na više od 130 lokacija rezerviranih samo za njih. Sretnike koji budu bookirani čeka minimalna naknada od 250 eura, smještaj, festivalske iskaznice i jedna konferencijska ulaznica.

Za iduću godinu prijaviti se možete putem sljedećeg linka.

Smještaj i prijevoz

S obzirom da se ovogodišnje izdanje Waves Vienna bliži, vjerujemo da želiš biti spreman/na i što se tiče putovanja i smještaja. Čeka te poseban popust preko Austrian Airlines ili karta za vlak, a što se tiče smještaja u Beču se nalazi nekoliko Ruby hotela, za što ugodniji boravak. Više informacija o tome potraži ovdje ili pak do 29. rujna ulovi popust za letove od 15% popusta na ovom linku.

Upadi i kodovi za popuste

Festivalski pass iznosi 55 eura, dnevni 26 eura, dnevni za petak/subotu iznosi 28 eura, pass za konferenciju 55 eura, dok pro pass iznosi 99 eura. Za jeftinije upade putem njihove službene stranice osigurali smo ti i kodove s popustom koje moraš upisati:

Waves Pro Pass (festival + konferencija), 40% off: kod je MUZIKA2019-WV
Waves Festival Pass (festival), 20% off: kod je WF-MUZIKA2019

Muziku podržava