Imenjaci

    1217

    The Music

    Welcome To The North

    Datum izdanja: 06.09.2004.

    Izdavač: Virgin / Dallas Records

    Žanr: Rock

    Naša ocjena:

    Popis pjesama:

    1. Welcome To The North
    2. Freedom Fighters
    3. Bleed from Within
    4. Breakin’
    5. Cessation
    6. Fight The Feeling
    7. Guide
    8. Into The Night
    9. I Need Love
    10. One Way In, No Way Out
    11. Open Your Mind

    Nakon iznimno uspješnog prvijenca te veće količine pažnje usmjerene putem masovnih medija, The Music se vraćaju s novim, još žešćim, albumom nazvanim “Welcome To The North“.

    Uvod albuma pripada naslovnoj stvari koja već od samog početka odiše izuzetnom količinom energije koja se oslobađa kroz dva mala zvučnika, pritom dovodi u sjećanje velike Jane’s Addiction i Led Zeppelin.

    Moram priznati da sam na prvo slušanje, osim energičnosti i osjećaja da se dečki stvarno posvećuju svojoj glazbi, zbog gore navedenih prisjećanja ipak dao jedan veliki minus The Musicu.

    Drugi minus bi bio previše ponavljanja ionako jednostavnih i lako pamtljivih refrena. Tako će vam prva iskustva ovog albuma biti obilježena refrenima: “See, see the numbers…“, “I’m bleeding…” i sličnima.

    Muziku podržava

    No, da ne bi sve bilo tako crno, mora se priznati da energičan rock predstavljen ovim albumom zaslužuje svu pažnju koju su si priskrbili, iako možda neće nikad ostati zapisani u rock povijesti kao veći uzori drugim, poput nekih drugih imena.

    The Music odlično barataju sa svim žanrovima koji su vezani uz rock nasljeđe, ali i šire, pa ćemo tako između klasičnih rock stvari naći i utjecaje elektronske i ska glazbe.

    Kao jače stvari s albuma bi se mogle izdvojiti odlična “Bleed From Within“, koja u sredini odaje počast Jane’s Addiction u za njih karakterističnom ‘tribal jammingu’, te “One Way In, No Way Out” i “Freedom Fighters” koje pokazuju kakve bi riffove smišljao Jimmy Page da se nekim slučajem rodio tridesetak godina kasnije.

    Muziku podržava