Michael Myers i “Halloween” predstavljaju mitsku figuru u svijetu horor filma, ali i popularne kulture uopće. Nakon 10 snimljenih filmova, u kina uskoro stiže nastavak prvog “Halloween” filma u kojem će glavne uloge reprizirati originalni glumci, Nick Castle i Jamie Lee Curtis. Originalni film snimljen je s niskim budžetom i odličnim konceptom, a inspirirao je čitavu skalu budućih horor filmova i franšiza.

Gotovo da nema osobe koja danas ne prepoznaje Myersovu figuru – čovjeka u kombinezonu s jezivom bijelom maskom. I da, s ogromnim kuhinjskim nožem u ruci. Ovaj je zlikovac imao velik utjecaj na buduće antijunake poput Freddieja Krugera i Jasona Voorheesa, a “Halloween” filmovi su zadržali popularnost i postali prepoznatljiv simbol Noći Vještica.

Muziku podržava

Na Noć vještica, 31. listopada, u kina stiže najnovija instalacija koja će biti nastavak originalnog filma Johna Carpentera iz 1978. godine. Osim playliste, odlučili smo se poigrati s psihološkim profilima glavnih likova i osmislili kviz koji će ti otkriti koji si lik iz “Halloweena”. Jesi li nadnaravna zla sila koja sije strah i trepet gdje god se pojavi ili si naivna tinejdžerica koja ima dovoljno sreće da se izvuče iz opake situacije, ili si neka treća opcija, saznaj u kvizu.

Muziku podržava