Serijal “Halloween” je besmrtan, baš kao i Michael Myers kojeg možete ubiti, ali će uvijek uskrsnuti i vratiti se na ubilački pohod!

Povodom dolaska nove ‘Noći vještica’, prisjećamo se prethodnih 10 nastavaka koje smo poredali od najgoreg do najboljeg.

10“Halloween: The Curse of Michael Myers” (“Noć vještica: Prokletstvo Michaela Myersa”) – 1995.

Izgleda da je prokletstvo Michaela Myersa utjecalo i na film. Mladoj testnoj publici nije se svidio kraj filma pa su producenti odlučili izmijeniti film u postprodukciji. Rezultat je prilično konfuzan film, no zato na internetu postoji nekoliko verzija pa ljubitelji serijala mogu birati koja im je bolja.

9“Halloween 8: Resurrection” (“Noć vještica: Uskrsnuće”) – 2002.

U ovom nastavku kompanija angažira 6 studenata da sudjeluju u internetskom showu koji se odvija na Noć vještica, i to unutar ruševne kuće Michaela Myersa. Naravno, pojavljuje se Michael Myers i počinje pokolj. Loš film pamtit će se po nastupu Tyre Banks i repera Buste Rhymesa.

8“Halloween 5: The Revenge of Michael Myers” (“Noć vještica 5: Osveta Michaela Myersa”) – 1989.

Michael Myers je u prethodnom dijelu završio na dnu rupe, ali se spasio tako što je propao u kanal, kroz kanal se dokopao potoka, niz potok se spustio u šumarak i tu pronašao starca u kolibi i… nastavio ubijati, dok ga proganja dobri doktor Loomis.

7“H2: Halloween II” (“Noć vještica 2”) – 2009.

Rob Zombie je 2009. režirao i nastavak svog nastavka iz 2007. Umjesto ljubiteljima dobre atmosfere film će se svidjeti fanovima brutalne koljačine.

6“Halloween” (“Noć vještica”) – 2007.

Remake originalne “Noći vještica”, za kojeg je zaslužan scenarist, redatelj i producent Rob Zombie, inače heavy metalac koji se bavi režiranjem horora. U originalu je Michael Myers zagonetno Zlo, a u ovoj verziji se želi pobliže prikazati kako je postao ubojica. Najbolja strana filma – legendarni Malcolm McDowell u ulozi dr. Loomisa.

5“Halloween 4: The Return of Michael Myers” (“Noć vještica 4: Povratak Michaela Myersa”) – 1988.

U trojci nije bilo Michaela Myersa, što se nije svidjelo publici, pa je nastavak odmah pokazao adute već u naslovu – “Povratak Michaela Myersa”! Jamie Lee Curtis odbila je ulogu u ovom filmu pa nije bilo povratka Laurie Strode te je taj lik doslovce pokopan. Dobra strana – vratio se lik dr. Loomisa u interpretaciji Donalda Pleasencea.

4“Halloween III: Season of the Witch” (“Noć vještica 3”) – 1982.

Zanimljiv film koji ima radnju povezanu s Noći vještica, ali nema veze s Michaelom Myersom i ostalim likovima i motivima originala. Bavi se vješticama, Keltima i Stonehengeom, pa su gledatelji ostali razočarani i film je imao najslabiji komercijalni uspjeh u serijalu.

3“Halloween H20: 20 Years Later” (“Noć vještica H2O: 20 godina poslije”) – 1998.

Jedan od boljih modernih nastavaka, radnja filma odvija se 20 godina nakon pokolja. Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) je lažirala svoju smrt i vodi internat u Kaliforniji, ali je Michael Myers ipak pronalazi. U glumačkoj ekipi nalaze se buduće zvijezde: Josh Hartnett, Michelle Williams, Joseph Gordon-Levitt.

2“Halloween II” (“Noć vještica 2”) -1981.

Direktni nastavak prvog filma, s praktički istom glumačkom ekipom. Najveća novost filma je da se otkriva da je Laurie Strode zapravo sestra Michaela Myersa koji nastavlja klati nevine građane. Film je brutalniji nego original (ima i scenu s iglom u oku!), a iako nije remek-djelo kao prvi film, svejedno je bolji od brojnih nastavaka.

1“Halloween” (“Noć vještica”) – 1978.

Original Johna Carpentera, prvi i najbolji film serijala. Carpenter je napisao originalni scenarij za horor smješten u svijet Noći vještica, skladao napetu glazbu (din-din-din-din) i režirao klasik s malim budžetom, ali s puno atmosfere. Protagonisti filma: ubojica s maskom Michael Myers, Jamie Lee Curtis kao ‘final girl’ Laurie Strode koja sve preživi i Donald Pleasence kao zabrinuti psihijatar s pištoljem, dr. Loomis.

 

57 Shares