Želiš se zabaviti, a nisi još našao vremena za kreiranje plana? Redakcija Muzike servira ti preporuke koncerata i drugih zbivanja koje bi trebao popratiti u narednom tjednu. U idućih sedam dana dominiraju, što je za očekivati, Halloween eventi. U slučaju da ti Halloween ništa ne znači u životu, nudimo ti i preporuke nevezane za Noć vještica.

Kako bismo ti olakšali život, događanja smo poredali kronološki te smo obuhvatili period od ovoga pa sve do sljedećeg četvrtka. Ako pratiš takvu vrstu glazbe, ovo su eventi koje bi mogao popratiti:

1Edo Maajka i Prikaze – Vintage Industrial Bar, 31.10. 

Vjerojatno na našim prostorima nema bolje pjesme za Halloween od “Prikaza”. Ako želiš kvalitetno proslaviti moderne poganske običaje, Vintage će servirati koncert Ede Maajke. Uz to, proslavit će se punoljetnost hita “Prikaze”. Jedan od najboljih MC-a ovih prostora zadnje je izdanje izbacio prošle godine, “Put u plus”. Više o certu pogledaj na linku, karte možeš kupiti na Entriu.

2Strah u Tvornici – Tvornica, 31.10.

foto: FB (RNB Confusion)

Tvornica za Halloween servira tulum na dva floora. Jedan floor nosit će naziv “STRAH OD POZNATOG”, na kojem će glazbu puštati DJ Rea i DJ Indy, a na flooru “STRAH OD NEPOZNATOG” dj-at će Hrwo E i Oysha. Event priređuju RNB Confusion i Sutra Je Subota. Ulaznice se mogu uzeti putem Entria. Više o eventu doznaj na FB eventu.

3Halloween – Boogaloo, 31.10.

foto: FB (Boogaloo)

Boogaloo organizira Halloween večer za sve ljubitelje elektronskog zvuka. Party će biti na dva floora sa šest b2b parova: PETAR DUNDOV b2b SERAPHIM CODEX, MR. DJ DARIO b2b MARY, ZOKY B2B CET, DJ JOCK b2b SHIPE, TEO ZVER b2b SONIC I. i DJ GO CUT b2b DAMIR LUDVIG. Upad za maskirane je 30/50 kn, a za nemaskirane 50/70kn. Više informacija na FB eventu.

4Močvarni Halloween party – Močvara, 31.10.

foto: FB (Močvara)

Malo Motörheada, System of a Downa, Red Hot Chilli Peppersa, Beatlesa, Doorsa, Sex Pistolsa, Donne Summer, Briljantina, Prljavog plesa, Novog vala, Beyonce, Lane del Ray – sve će to biti u čušpajzu DJ-a Maria Kovača u Močvari za Halloween. Upad je 30 kn. Više doznaj na linku.

5Día De Los Muertos – Lauba, 31.10.

Drugu godinu zaredom, u Laubi se priređuje Dìa De Los Muertos. Ondje će gostovati Crazyibiza, Aldo Morro, DANCElectricPHILIPE, Deftone, Groovyman, Pablo Panda, PEZNT i Yakka.
Event je rasprodan, ali će ograničen broj ulaznica biti dostupan na ulazu od 10 sati. Više o eventu pogledaj na FB eventu.

6Od Sumraka do Zore – Katran, 31.10. 

foto: FB (Katran)

Pet DJ-eva bit će zaduženi za tulum u Katranu: Stanko Bondža, Jurky, Dadoo, Denna M i Frx. Na četiri floora naći će se za svakoga po nešto: mash-up floor, disco-pop, rock i house floor. Ulaz za maskirane je 29,99 kn, a za one koji se ne maskiraju 49,99kn. Više na FB eventu.

7Halloween u Tuškancu – Kino Tuškanac, 31.10.

foto: FB (Kino Tuškanac)

Nešto i za one kojima nije do tulumarenja za Halloween. U kinu Tuškanac prikazuju se “Egzorcist” i “Teksaški masakr motornom pilom”. “Egzorcist” se prikazuje u 19 sati, a potonji u 21:15. Cijena ulaznice je 20 kuna, a za članove kina Tuškanac 10 kuna. Detalji na FB eventu.

8Punk’s Not Dead izložba i aukcija w. Don Letts – Garden Brewery, 2.11.

foto: FB (Punk’s Not Dead)

Simbioza izložbe grafita, humanitarne aukcije i glazbene večeri. U The Garden Breweryju predstavit će se graffiti umjetnik Leon GSK. Osim što će predstaviti svoje radove, naučit će one zainteresirane više o osnovama crtanja. Nadalje, The Garden Brewery donirat će pet radova s izložbe “Punk’s Not Dead” za humanitarnu aukciju, a sav profit ide u Fond Desa i Jerko Baković Solidarna – zaklada za ljudska prava i solidarnost. Za glazbeni dio bit će zadužen Don Letts, DJ, glazbenik, filmski redatelj te domaćin radija BBC 6. Više informacija možeš dobiti na linku.

9Sacher – Boogaloo, 7.11.

Noviji glazbeni projekt Srđana Sachera SACHER održat će koncert u Boogaloou, gdje će bend održati koncertnu premijeru albuma prvijenac “Biser, ambra, jantar”. Bend, osim Sachera, čine Filip Riđički, Ivan Beuc, Miljan Bakić i Dragan Brkljačić Faca. Više o svirci doznaj na FB eventu. Ulaznice su dostupne na Eventimu, kao i u svim prodajnim mjestima Eventima.

1017. Zagreb Film Festival – 7.-17.11.

Sedamnaesto izdanje Zagreb Film Festivala donosi 100 filmova na šest lokacija u Zagrebu: kino Tuškanac, MSU, dvorana KIC, KUC Travno, NS Dubrava i Lauba. Osim u Zagrebu, festival će obići i druge gradove: Bjelovar, Dubrovnik, Ivanec, Koprivnica, Prelog, Rijeka, Rovinj, Samobor, Slatina, Split, Šibenik, Varaždin, Velika Gorica, Zadar i Sv. Ivan Zelina. Više o festivalu doznaj na službenoj stranici ZFF-a.