Stavi u brzinu više

  860

  Twerps

  Range Anxiety

  Datum izdanja: 27.01.2015.

  Izdavač: Merge Records

  Žanr: Indie Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Back To You
  2. I Don’t Mind
  3. Back To You
  4. Stranger
  5. New Moves
  6. White As Snow
  7. Shoulders
  8. Simple Feelings
  9. Adrenaline
  10. Fern Murderers
  11. Cheap Education
  12. Love At First Sight
  13. Empty Road

  U Australiji je oduvijek bilo dobre muzike, ali je ona nekako teže dolazila do nas. Kad vidimo ‘teškaše’ The Smith Street Band koji su potpuno nepoznati široj javnosti, potpuno je jasno o čemu pričam.

  U tom pogledu, Twerps spadaju u manje bendove, ali i ništa manje zanimljive. Njihova glazba se najlakše opisuje kao college rock, ali njihova glazba ima i druge utjecaje, počevši od indie popa Belle and Sebastiana, pa sve do The Feelies i vrlo često spominjanih Real Estate.U konačnici dobivamo jedan podosta osunčan album sa zanimljivim gitarskim dionicama kojem možda nedostaj tek pokoji hit koji bi album istaknuo iz mora sličnih. Dobrih pjesama ima, ali nema onakvih koje bi masa zavoljela na prvu i neprestano ih vrtjela i vrtjela.S druge strane, osim osunčanosti pjesama, ponegdje imamo i dosta veliku dozu melankolije, pa spoj jednog i drugog daje zanimljiva rješenja zbog čega uopće ne čudi što ih neki mediji pokušavaju izdići kao jednu od najboljih novih stvari koji dolaze iz ‘down under’.

  Ljepota pjesama je neminovna, ali neke pjesme su jednostavno prespore (jedan od najboljih primjera “Shoulders“), pa da su ih samo malo ubrzali, mislim da bi dobili onu hitoidnost koja im nedostaje.

  Muziku podržava

  Nakon kratkog instrumentalnog uvoda slijede najjače pjesme albuma. Dugačka “I Don’t Mind” spada među najdojmljivije momente s početka 2015., slijedeća “Back to You” podsjeća na najvedrije dane Belle and Sebastiana i ogroman utjecaj Real Estatea, dok me “Stranger” djelomično podsjeća na The Concretese.

  Zanimljiva rješenja nailazimo u skladbi “Fern Murderers” koja kroz vrlo jednostavnu melodijsku nit dočarava atmosferu, ali s ovom pjesmom kao da album staje jer se na kraju nalaze mnoge prosječne, da ne kažem vrlo blijede skladbe koji su uvelike pokvarile solidan dojam prvog dijela albuma.

  Slobodno možemo reći da su album mogli malo skratiti i neke pjesme još malo doraditi, pa bi dobili jedan prekrasan indie pop album. Ovako je ipak sve malo nedorečeno zbog pregršta usporenih melodija koje umanjeju ljepotu njihovog zvuka. Budimo realni, najbolje pjesme albuma su im one brže, a od sporijih, jedino su u potpunosti pogodili s “I Don’t Mind” koju mnogi smatraju najboljom skladbom benda do danas. Slažem se s time.

  Muziku podržava