Poljake i dalje odlikuje metalna brutalnost

  836

  Crionics

  Neuthrone

  Datum izdanja: 16.07.2007.

  Izdavač: Candlelight Records / Trolik

  Žanr: Metal

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Introduction
  2. New Pantheon
  3. Arrival 2033
  4. NeuThrpnAeon
  5. Superiors
  6. Hell Earth
  7. Humanmeat Cargo
  8. Outer Empire
  9. Frozne Hope
  10. When The Sun Goes Out…
  11. Black Warriors (bonus song)

  Iako je Crionics manje poznato ime, na metal sceni već je deset godina. Bend je, naime, osnovan u siječnju 1997. u Poljskoj, točnije Krakovu, a sljedeće godine snima prvi demo, na kojem se nalaze tri autorske skladbe i obrada Emperorove pjesme “I Am the Wizard”. Danas, nakon više od desetljeća obitavanja na sceni, Crionics iza sebe ima, zaključno s “Neuthrone“, tri studijska albuma.

  Njihovu muziku, barem ovu ovdje, možemo najkraće opisati kao kombinaciju death i black metala izmiješanog s manjom dozom industriala. Takvo stilsko opredjeljenje ne iznenađuje, prisjetimo li se da Poljska ima vrlo jaku bazu sličnih bendova brutalnijih usmjerenja (Vader, Decapitated, Behemoth, Sceptic…).

  Album ima deset pjesama, uključujući intro, a postoji i verzija s bonus-pjesmom, i u svim naslovima vrlo dobro su kombinirana dva, već spomenuta, pravca. Tako su neke pjesme brze i krajnje brutalne, ali ima ih i jako atmosferičnih, što u finalnom dijelu stvara proizvod s kvalitetnim balansom death i black elemenata.

  Tako Crionics u jednom trenu podsjeća na Morbid Angel, dok već u sljedećem imate osjećaj da su u sprezi s Emperor ili Dimmu Borgir. Ipak, možda bi najtočnija i najkompletnija bila usporedba s Behemothom i norveškim Zyklonom.

  Muziku podržava

  Od pjesama bih posebno izdvojio samo “NeuThronAeon“, koja je meni najviše legla, no daleko od toga da ostale previše zaostaju za njom. Jer, ovo je album kojim će poklonici tog pravca biti zadovoljni te će jednakim žarom uživati u svakom trenu njegova trajanja.

  Stoga, za svakoga tko voli kombinacije gore navedenih bandova, ovo bi trebao biti disc rado viđen i slušan. Vrlo dobre 43 minuta black/death metala.

  Muziku podržava