Želiš se odlično provesti, a nikako da se odlučiš koja ćeš sve događanja posjetiti u tjednu koji je pred nama? Redakcija Muzike odlučila je stati tvojim mukama na kraj i svakoga četvrtka na pladnju ti servirati preporuke koncerata i raznih zbivanja (kako solo, tako i festivalskih), koje bi trebao popratiti u narednom tjednu.

Kako bismo ti olakšali život, događanja smo poredali kronološki te smo obuhvatili vremenski period od ovoga pa sve do sljedećeg četvrtka. Ako pratiš takvu vrstu glazbe ili umjetnosti, ovo su eventi za koje će ti biti žao ako ih propustiš:

1Igralom – 14.12 KSET

Nišani čiji se album zasluženo pronašao na listi regionalnih izdanja koja su nam se najviše svidjela stižu u Zagreb te će taj isti album i predstaviti hrvatskoj publici.

2Elemental – 14.12. i 15.12. Tvornica kulture

Popularni zagrebački bend ove godine slavi 20 godina postojanja, a povodom toga za fanove pripremaju slavlje 14. i 15. prosinca u Tvornici.

Kupi ulaznice: Eventim

3Zagreb Disco Festival + Jura Stublić & Film – 15.12. Boogaloo

Svoje 4. izdanje Zagreb Disco Festival održat će u klubu Boogaloo uz nastup Jure Stublića i njegovu grupu Film, dok će se za DJ pultom naći Marina Perazić.

Kupi ulaznice: U Zagrebu glazbena knjižara Rockmark ili Eventim

4Piaf! The Show – 15.12. KD Vatroslav Lisinski

Glazbeno-scenski projekt Piaf! The Show zagrebačkoj će publici u Lisinskom prirediti spektakl pravog francuskog šarma u čast legendarnoj Edith Piaf.

5Đorđe Balašević – 16.12. i 18.12. KD Vatroslav Lisinski 

Miljenik zagrebačke publike i jedan od najvećih kantautora ovih prostora uz pratnju pijanista Aleksandra Dujina provest će publiku kroz priče iz svojega života.

6Sham 69 – 16.12. Vintage Industrial Bar

Rođendanski tjedan Vintage će upotpuniti 16. prosinca nedjeljnim koncertom londonskih punk rock legendi Sham 69, koji su na sceni već ravno 43 godine.

7New York Ska-Jazz Ensemble – 19.12. Vintage Industrial Bar

Američka šesteročlana multikulturalna koncertna atrakcija New York Ska-Jazz Ensemble nakon 18 godina vraća se u Zagreb. Unikatan stil donio im je titulu utemeljitelja ska-jazz žanra kojeg su sami iskovali kombinirajući jazz standarde uz ritmični dancehall, reggae i rocksteady.

Kupi ulaznice: Muzika.hr FanClub (40 kn, redovna cijena 50 kn)

8Bombino – 20.12. Vintage Industrial Bar

Najpoznatiji tuareški virtuoz na gitari, predstavnik pobunjeničkog pustinjskog rocka – Bombino, stiže 20. prosinca u Vintage Industrial na svoju prvu klupsku svirku u Hrvatskoj. Mogli ste ga vidjeti samo u festivalskim izdanjima (INmusic), a sada konačno stiže u intimnu atmosferu kluba, što će mu ujedno biti treći nastup u Hrvatskoj.

10 Shares