Vintage Industrial Bar na svojoj dobro poznatoj lokaciji na Savskoj ulici povodom šestog rođendana priprema pravi ispit izdržljivosti. Nekadašnja tvornica dugmadi, koja je danas jedno od omiljenih okupljališta zagrebačkih alternativaca, na čak će četiri dana biti mjesto s čije će pozornice dopirati urbani zvukovi bluesa, punka, rocka i preostalih srodnih čagerskih žanrova. Čitav popis izvođača još uvijek nije objavljen, pa kako bi ti bilo lakše pratiti tko će i kada svirati, a potencijalno i otkriti tvoj novi najdraži bend, pripremili smo ti pregled rasporeda za svaki dan kojeg ćemo redovito ažurirati.

1Dan 1 (12.12.) – Juda Records Show: Mr. Albino, Detroit Groove Gang, PBO + DJ program

Prvi je dan programa posvećen nezavisnoj diskografskoj & booking kući Juda Records, koja je osnovana u Sinju 2016. godine. Trenutno se pod njom nalaze izvođači kao što su SASSJA, Billie Joan, i Špurijus.

Mr. Albino (ZG) – Ovaj mladi zagrebački sastav svira samoprozvani “outlaw rock”, alternativu koja vuče utjecaje iz blues i funk glazbe. Okupili su se 2012. godine, a osvojili su i 19. HGF demo festival te dijelili pozornicu s imenima kao što su Josipa Lisac, Disciplin A Kitschme i Laibach.

Detroit Groove Gang (ZG) – ovaj Rock ‘n’ Roll kolektiv s radom je započeo sasvim spontano, i to nakon pogledanog filma o životu Jamesa Browna. Do sad su objavili dva hvaljena izdanja, a publika ih opisuje kao bend kojeg se rijetko može uhvatiti live jer je takvu energiju teško postići uvijek i bilo gdje.

PBO (Sinj) – Psychodelic Blues Obsession glazbeni je projekt Milana Mijača (bubnjar M.O.R.T.-a) koji donosi zanimljiv spoj trip-hop i funk glazbe. Bend će u Vintageu u novoj postavi premijerno predstaviti svoj najnoviji studijski album.

2Dan 2 (13.12.) – Partibrejkers

Poznati po punk energiji i blueserskoj duši, jedan od najlegendarnijih regionalnih bendova okupljen je 1982. godine te je još uvijek jedan od najsnažnijih rock’n’ roll strojeva na ovim prostorima. Ukoliko si još uvijek u nedoumici oko toga kako ćeš provesti taj dan, koji je bolji način za to nego uz Caneta i klasike poput “Prsten”, “Mesečeva kći” i “Kreni prema meni”?

3Dan 3 (14.12.) – Elephant Stalker / From Another Mother / Killed A Fox / DeLorean Band 

Treću rođendansku večer obilježit će već tradicionalna rođendanska redaljka, odnosno povratnici na scenu Elephant Stalker, kaotični i genijalni From Another Mother, Killed A Fox i na kraju super-grupa DeLorean Band s članovima i dodanim članovima Cojonesa, She Loves Pabla, Deafness By Noisea, M.T.O.D.A.E….). Upad je 20 kuna, a ulaznice se mogu kupiti na dan koncerta u Vintageu.

4Dan 4 (15.12.) – Grandpa’s Finest: Vintage Rock Forces / Mojo Stuff & gosti + DJ program

Predzadnji rođendanski dan posvećen je Dedi, koji otvara vrata Vintage Industriala i poziva vas na koju cugu previše dok će glazbeni rock presjek osigurati Mojo Stuff, Vintage Rock Forces (Božić/Pintarić/Krkač) & gosti. Ove večeri sjetite se duge bijele brade i strusite jednu u Dedino ime. Upad je besplatan.

5Dan 5 (16.12.) – Sham 69

Vintage će rođendanski tjedan upotpuniti koncertom londonskih punk rock legendi Sham 69, koji su na sceni već ravno 43 godine i koji su imali veliki utjecaj na Oi! i street punk. Ulaznice su u prodaji po 45 kuna, dok će na dan koštati 60 kuna.

Nastavlja se…

560 Shares