Side Project nadglasao i najupornije brbljavce

  561

  Side Project – promocija albuma ”Lonely Boys”

  35Kn – 50Kn
  Datum i vrijeme: Petak, 23.3.2018. @ 21:00
  Mjesto održavanja: Tvornica kulture Zagreb , Šubićeva 2

  Dok su s druge strane grada 2Cellos očekivano napunili Arenu, Tvornica je sinoć bila jednako tako krcata, a zasluge za to idu bendu Side Project. Doduše, pričamo o malom pogonu, ali vjerujem da je pitanje vremena kada će veliki pogon postati prikladnije mjesto za njihov koncert.

  foto: Benjamin Strike

  Da je netko slučajno zalutao tamo bez da je prije čuo za njih, teško da bi pomislio da je riječ o hrvatskom bendu, a kamoli da sami produciraju svoje stvari. Reklo bi se ‘svjetsko, a naše’. Za one koji se još nisu susreli s njima, riječ je o elektropop duu iz Zagreba koji svoj stil voli nazivati i graveyard pop, a mogli bismo ih strpati u koš sa stranim bendovima poput The XX, Hurts ili Depache Mode. Dakle, Side Project je zagrebačkoj publici predstavio svoj novi album “Lonely Boys”, čiji smo slatki akustični preview mogli smo čuti prije desetak dana na Akustici u Rockmarku.

  Koncert su započeli ujedno i prvom pjesmom s novog albuma, “Bamako”, koja je bila malo kaotična, ali su se već do sljedeće pjesme fino naštimali tako da je od novog singla “Liquid”, koji je netom izašao (škicnite taj tropical ekstravagantni spot na YouTubeu) bilo sve na visokom nivou.

  foto: Benjamin Strike
  Muziku podržava

  I ovaj put su dokazali da nisu baš veliki govornici za što su se unaprijed ispričali, ali medij koji oni koriste govori puno više. Manje riječi, više muzike. Još uvijek me šokira kad Luka pusti svoju vokalčinu koju nitko ne očekuje od jednog mršavca u ranim dvadesetima. To se najviše došlo do izražaja u pjesmi “Time To Pray” koja je najbolje pokazala svu maestralnost njegovog vokala (bio sam naježen cijelu pjesmu). Inače je pjesma divna sama po sebi, ali izvedena uživo je čudo. No ne bi to bilo to bez Anje koja svojim toplim vokalom zaokružuje cijelu ovu priču.

  Svojih pet minuta slave imala je u pjesmi “Undertaker” gdje je rasplesala i one rijetke koji su kunjali u zadnjim redovima. Šteta je jedino što Irena Žilić nije mogla doći i otpjevati pjesmu na kojoj gostuje.

  foto: Benjamin Strike

  Za one koji nisu obavili domaću zadaću i poslušali novi album, otpjevali su i svoj glavni hit “Glitter” s kojim su se i probili u nešto izmjenjenoj verziji. Publika je bila na nivou i davala je odličan feedback bendu. Većina publike je bila mlađa generacija, prijatelji, poznanici, obožavatelji, hipsteri i ini. Naravno, bilo je i onih brbljavaca koje često spominjemo u negativnom kontekstu, ali sam se mudro provukao naprijed i priljubio uz zvučnik tako da me to nije tangiralo.

  Sudeći po odazivu na koncert, vjerujem da ćemo ih uskoro opet imati prilike negdje gledati pa svi oni koji su propustili ovaj koncert neka prate njihovu daljnju putanju.

  Muziku podržava