Ispod pulta: 9 novih singlova u borbi za singl tjedna

6981

Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2018. možete preslušavati na našoj playlisti. Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do nedjelje u ponoć.

S najviše glasova čitatelja, prošlotjedni singl tjedna je “Supermarket” sarajevskog sastava Letu štuke.

Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. maat – “baal”

Novi projekt maat, iza kojega stoji Nataša Petrić Tasha, autorski isprepliće introvertnu ekstravaganciju kroz cijeli audio materijal te tako stvara tamniji zvuk ove glazbene priče. “baal” je naziv prvog izlaznog singla za koji Tasha potpisuje glazbu i tekst, upotpunjen aranžmanom Filipa Franka (Quasarr), produkcijom Tončija Horvata Husa (Baltazar) te vizualnom produkcijom autora, dramaturga i redatelja Zvonimira Peranića.

2. Laka – “Lizalo”

Novi singl bosanskohercegovačkog umjetnika Lake nazvan “Lizalo”, sada je dobio i video spot. Autor glazbe i teksta je kao i obično Laka, dok mu je pri aranžmanu pomogao Matko Gaće (inače bubnjar Lakinog benda) koji potpisuje i mix pjesme. U spotu se pored brace i seke Laković, pojavljuju Hatidža Nuhić i Naida Čelik, dok je za režiju i montažu spota odgovoran Edvin Kalić.

3. Playground Hustle – “Nije me briga”

Rap elektroničko – eksperimentalni duo Playground Hustle pjesmom i spotom “Nije me briga” najavljuje mračniju i tvrđu fazu. “Ovo je pjesma posvećena lady-killerima, wanabe švalerima, nazobanim Casanovama, zadimljenim klubovima, prežvakanim razgovorima i vikanju nije me briga kada ti pukne film zbog ispraznih odnosa.” Za spot je zaslužan Tvrtko Barišić – Vidokk, dok je mix i master same pjesme napravio Luka Tralić Shot.

4. Jeremiah’s – “Little Brains”

Zadarsko – filipjanski bend Jeremiah’s premijerno je objavio spot za pjesmu “Little Brains” čime su najavili nadolazeći album “Time to Rob”. Snimljen je za vrijeme putovanja po jugu SAD-a i sudjelovanja na 34. International Blues Challengu. Audio je snimljen u Dark Horse Recording Studiu nedaleko od muzičkog grada Nashvillea.

5. Tús Nua – “There’s a Thin Line Between Everything”

Nakon promocije albuma u zagrebačkoj Tvornici, Tús Nua predstavlja novu pjesmu i spot “There’s A Thin Line Between Everything”, što je ujedno i treći singl s hvaljenog albuma prvijenca “Horizons”. Iza produkcije videa stoji Jordi Ilić.

6. Črni pes – “Uspjeli”

Iza benda Črni pes pokrenutog 2010. godine stoje Marko Blagus sa suprugom Kristijanom Čerti Blagus te sada javnosti predstavljaju prvi video za četvrti po redu singl “Uspjeli”. Za video je zaslužan Doringo, za produkciju Ivan Božanić, dok je pjesma relaksirajuća i namijenjena proljeću koje je pred vratima.

7. Andrija – “Čudo”

Pjesma “Čudo” je prva pjesma s Andrijinog albuma “Izvoli Voli”, dok iz benda ističu kako govori o ljudskoj percepciji i toleranciji, na način da smo svi čudo, a u tom smislu i originalni. “Čudo… spot govori o tome kako smo svi čudo, svi su i lijepi i ružni. Stvar je percepcije, dakle,sposobnosti, razlučivanja i svjesnosti da smo svi od krvi i mesa, a opet čudo.” ovim riječima su pojasnili i samu ideju spota.

8. Stonebride – “Animal on Display”

Nakon četiri godine od zadnjeg dugosvirajućeg albuma zagrebački rock bend Stonebride izbacuje novi uradak – mini album “Animals on Display”. Izdanje sadrži četiri pjesme, od kojih smo istoimenu izdvojili kao jednu od ponuđenih opcija za singl tjedna.

9. Side Project – “Liquid”

Uoči koncertne promocije albuma u Tvornici, 23. ožujka, dark pop duo Side Project predstavlja drugi singl “Liquid” s hvaljenog albuma “Lonely Boys” uz pripadajući video. “You’ll never be one of us, you’ll never be lonely because you’ll never need anyone to start with” savršeno opisuje poruku koju Side Project želi poslati dijeliću generacije koji bježi od osjećaja i zadovoljava se plićim ‘užitcima’.


Nešto smo propustili? Pošalji nam svoj prijedlog na ispodpulta@muzika.hr