Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2018. možete preslušavati na našoj YouTube playlisti. Zaprati nas na YouTubeu za sljedeće porcije koje ti serviramo Ispod pulta.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do ponedjeljka u podne. S najviše glasova čitatelja, prošlotjedni singl tjedna je pjesma “Teško je” grupe S.A.R.S. Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Gramofon banda – “Boje”

Gramofon banda je sastav pet prijatelja koji su originalno iz Zagreba, ali dobar dio godine provode nastupajući na skandinavskim brodovima. Pozornost javnosti privukli su obradama Arsena Dedića i Zrinka Tutića. Pjesma “Boje” uz mediteranski prizvuk govori o doživljajima benda na brojnim putovanjima, a spot su osmislili sami članovi.

2. Se’am – “Kornflakes”

Pjesma “Kornflakes” nazvana je ružnim odbačenim djetetom Korna i Slipknota. Tako se predstavlja bend Se’am koji je dosada objavio dva EP-a i to na hrvatskom, engleskom i demonskom jeziku. Njihova slobodna energija kaosa koji kombinira nu metal, garage, punk i druge žanrove prenosi se i u niskobudžetnom spotu snimljenom za 30 kuna.

3. Irena Žilić – “Omega” (Side Project remix)

Čarobna Irena Žilić ujedinila je snage s mističnim duom Side Project na remixu pjesme “Omega” s prošlogodišnjeg albuma “Haze”. Kantautorica je s dva objavljena albuma osvojila priznanja kritike i publike, a njen sanjivi zvuk savršeno je transponiran u projektu talentiranog mladog dvojca.

4. GregoLevante – “Zaboravi sve”

Misteriozni trojac GregoLevante dolazi s Malog Lošinja i publici se premijerno predstavlja pjesmom “Zaboravi sve”. Njihov mračni zvuk iz dubine upotpunjen je jednako mračnim tekstom. U kombinaciji alternativnog rocka i teške elektronike momci poručuju da imaju još puno toga za reći.

5. Old Night – “Architects of Doom”

Pjesma riječkog benda Old Night dolazi s prvijenca “Pale Cold Irrelevance” čime zauzimaju svoje mjesto na domaćoj metal sceni. Spot je sniman u baroknoj Palači šećerane u Rijeci te u napuštenom bazenskom kompleksu. Glazbu upotpunjuje kvalitetan spot za koji je zaslužna redateljica Kristina Barišić.

6. Zarkoff – “Moj prijatelj muzičar”

Pjesma “Moj prijatelj muzičar” pjesma je s novog Zarkoffovog EP-a kojeg je objavio usred nogometne groznice, kao neku “društveno prilagođenu mizantropiju”. EP je dostupan kupnjom jedne od 50 unikatnih razglednica koje su osmislili This Town Needs Posters. Neuobičajen promo materijal jedini je način da se EP kupi, stoga, ako vam se sviđa, potražite svoju razglednicu.

7. Dante – “Šta se radi”

Mladi iločki reper Dante snimio je spot za pjesmu “Šta se radi”. Pjesma je nastala kao maštarija za vrijeme jednog odmora s djevojkom i njihovim psima. Danteova djevojka Danijela također se pojavljuje u spotu, a sniman je na Kordunu, u Samoboru i na Korani u režiji Tomislava Pulića.

Nešto smo propustili? Pošalji nam svoj prijedlog na ispodpulta@muzika.hr
290 Shares