Sinoć se u Atlanti, američkom gradu koji je pod posebnim povećalom obzirom da je postao centar glazbe, održao Immersive Festival pod palicom Deantonija Parksa, poznatog američkog producenta i bubnjara koji se afirmirao kroz velike bendove kao što su The Mars Volta, Flying Lotus, suradnjama s Johnom Caleom i legendarnim holivudskim redateljem starog kova Paulom Schraderom (Taxi Driver, American Gigolo).

Deantoni je i izrazito aktivan u spajanju novih tehnologija i glazbe što je i tema festivala, tom prilikom koristi pseudonom Technoself.

Immersive Festival Atlanta 2019

Deantoni Parks je sa svojim bendom We Are Dark Angels nedavno nastupio i u Zagrebu gdje se i zbližio s hrvatskim autorom Zoranom Vujanovićem (BigYellowHouse, NO!Mozzart). Zoran je sinoć predstavio film “Return to the Shadows” na kojem surađuje s Niccijem Kasperom i Deantoni Parksom iz kolektiva We Are Dark Angels.

Zoran Vujanović
Muziku podržava

Autor filma Zoran Vujanović priča anegdotu:
„Htio sam snimiti film o dva umjetnika iz USA koji su prošli svjetsku scenu uz duž i poprijeko, o ljudima koji žive to što rade i staviti ih u kompletno drugačiji ambijent i energiju od kojih su navikli. Htio sam napraviti nešto kompletno žanrovski novo. Tako će i biti! Ovo nije tipični dokumentarni film. Više je psihološko eksperimetalni glazbeni dokumentarac.

Jednom prilikom tijekom Parksove turneje s Johnom Caleom (Velvet Underground), onako u backstageu zapita maestro Deantonija: Što to radiš D? Deantoni odgovara: Evo gledam teaser našeg filma. Filma? – zapita Cale te nakon što je pogledao teaser kaže: Ovo je odlično, zar je netko umro? To u prenesenom značenju znači da je film vrh jer John Cale je ljubitelj tame.“

Iz filma „Return to the Shadows“

„Return to the Shadows“ je 100% hrvatske proizvodnje, umjetničke kuće BigYellowHouse te producentske kuće Embrio Production studio iz sv. Nedelje. Dokumentarno-eksperimentalne je prirode te ga očekujemo u jesen 2019. godine. Teaser možete pogledati na ovom linku.

Muziku podržava