Majstori improvizacije Jojo Mayer & Nerve stižu u Boogaloo

  557

  Jojo Mayer & Nerve live

  Datum i vrijeme: Subota, 27.10.2018. @ 19:00
  Mjesto održavanja: Boogaloo Zagreb Zagreb , Ulica Grada Vukovara 68

  Nakon sedam godina, Zagreb će ponovno ugostiti pionire njujorške elektroničke jazz scene, bubnjarsku senzaciju Joju Mayera i njegovu grupu NERVE. Odabrana lokacija za ovaj jedinstveni koncertni doživljaj je Boogaloo, a datum 27. listopada.

  Ovim nastupom započet će europsku turneju, a kako biste dobili bolju predodžbu o čemu je riječ upravo je sljedeća rečenica: “Nerve zvuči kao elektronička glazba, ali nije. Ne zvuči kao jazz i rock, a jest.”

  Muziku podržava

  U Boogaloou vas očekuje puno groovea, energije i iznenađenja, posebna atmosfera i spektakularan doživljaj, upravo iz razloga jer su majstori improvizacije koji nikada ne zvuče isto i koji ciljaju na tehničku perfekciju.

  Jojo Mayer smatra se jednim od najboljih i najznačajnijih bubnjara svih vremena, a ubraja se i među vodeće instrumentaliste i inovatore na polju live elektronike. Međunarodnu karijeru započeo je svirajući s legendama jazza kao što su Nina Simone i Dizzy Gillespie, a surađivao je i s glazbenicima koji su obilježili suvremenu svjetsku glazbenu scenu poput Johna Medeskija i MeShell NdegeOchello. Osmislio je niz kreativnih i inovativnih bubnjarskih tehnika te je stvorio novi oblik glazbenog izričaja koji je jedinstven u svijetu.

  Kasnih ’90-ih u New Yorku pokreće legendarno klupsko događanje i platformu za eksperimentalnu interakciju između DJ-a, vizualnih umjetnika, glazbenika i publike – Prohibited Beatz – iz koje se razvija sastav NERVE koji vješto izmiče žanrovskom ukalupljivanju i uvodi publiku u široki spektar elektroničkih stilova. NERVE postaje najpoznatiji po povezivanju klupskih ritmova (breakbeat, jungle, drum ‘n’ bass) s jazz konceptom improvizacije i inovativnosti, stvarajući tako potpuno novi hibrid suvremene glazbe.

  Njegova grupa NERVE u Zagrebu će nastupiti s postavom koju čine John Davis, Jacob Bergson i Aaron Neevezie. Predgrupa će im biti NO!Mozzart, a nakon koncerta slijedi Ilija Rudman i NERVE After Party.

  Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 135 kn putem sustava Entrio i na njegovim prodajnim mjestima (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark).

  177 Shares
  Muziku podržava