Želiš se odlično provesti, a nikako da se odlučiš koja ćeš sve događanja posjetiti u Hrvatskoj/regiji u tjednu koji je pred nama? Redakcija Muzike odlučila je stati tvojim mukama na kraj i svakoga četvrtka na pladnju ti servirati preporuke koncerata i raznih zbivanja (kako solo, tako i festivalskih), koje bi trebao popratiti u narednom tjednu.

Kako bismo ti olakšali život, događanja smo poredali kronološki te smo obuhvatili vremenski period od ovoga četvrtka pa sve do sljedećeg petka. Ako pratiš takvu vrstu glazbe, ovo su eventi za koje će ti biti žao ako ih propustiš:

1Drito iz Tvornice, 25.1. – 26.1., Tvornica kulture

Četvrto izdanje popularnog hip hop festivala i ove će godine obilježiti nastupi nekih od najpopularnijih hrvatskih i regionalnih pripadnika rap scene.

Prvi dan – 25.1.

Gzuz
Stoka
Prti Bee Gee
Krešo Bengalka
Surreal
TDKM

Drugi dan – 26.1.

Hazze
Vojko V
High 5
Fox
Krankšvester
Buntai

Ulaznice: Pratite Drito iz Tvornice Facebook event za informacije o ono malo ulaznica što je ostalo!

2Urban & 4 – 25.1., 26.1., Split Circus

Jedan od najpopularnijih domaćih rock sastava predvođenim jedinstvenim vokalom Damira Urbana splitskoj će publici na dva rasprodana koncerta predstaviti novi materijal, ali i dosadašnje klasike poput “Svijet za nas”, “Mala truba” i “Nebo”.

3Lightning Bolt – 26.1., Močvara

Lightning Bolt je jedan od onih bendova koji su u zadnja dva desetljeća revolucionizirali noise rock. Duo čine Brian Chippendale na bubnjevima i vokalu te Brian Gibson na bass gitari. Njihovi se koncerti opisuju kao nezaboravno ludilo koje obilježava i neposredna interakcija s publikom. Do danas su objavili šest studijskih albuma, od kojih posljedni nosi naziv “Fantasy Empire”, koji otpušta sve kočnice neprestanog pritiska.

Ulaznice: Entrio

4Zoster – 26.1., Sax!

Nakon nešto više od godinu dana, sastav iz Mostara opet stiže u Zagreb. Zoster je nastao 2000. godine na inicijativu Marija Knezovića i Dražana Planinića, a do danas su objavili 4 studijska albuma, na kojima su se našle pjesme poput “Sve čega nema”, “Imači kada” i “Gavrilo”.

5Bitipatibi – 30.1., KSET

Beogradski dream-pop sastav vraća se u Zagreb s osvježenim repertoarom. Nakon debitantskog albuma “Lešnici divlji”, Bitipatibi su se predstavili publici kao iznimno talentiran alt-rock sastav i jedan od najperspektivnijih u regiji. Njihova nostalgična shoegaze estetika osvojila nas je u pjesmama kao što su “Andrija”, “Mi smo od šećera” i “Sanjar”. Iza sebe imaju dva studijska izdanja, a u pripremi trećeg nadopunili su sastav, što je njihovom zvuku donijelo novu, klupsku dimenziju.

6We Are Dark Angels & NO!Mozzart – 30.1., Vintage Industrial Bar

U Vintage nam stižu Amerikanci We Are Dark Angels, duo kojeg čine virtuoz na bubnjevima Deantoni Parks (John Cale, The Mars Volta) i Nicci Kasper. Sastav su proslavile kompozicije rađene za brojne filmove i hit seriju True Detective. Osim njih, nastupat će i zagrebački NO!Mozzart, čija se glazba može opisati kao spoj progresive, post rocka, bluesa i duba.

7Ment – 30.1. – 1.2., Ljubljana

Popularni slovenski showcase festival drži titulu najboljeg malog i “indoor” festivala u Europi. Na njemu će se i ove godine predstaviti najbolje koncertne i glazbene ponude na ovim prostorima, te će okupiti brojne perspektivne glazbenike, među kojima će se naći Sevdaliza, Bitipatibi, Turisti i Zala Kralj i Gašper Šantl. Osim koncerata, bit će održane i brojne glazbene konferencije koje će profesionalcima ove godine ponuditi brojne nove i zanimljive ideje.

8Ignite & Shin – 31.1., Vintage Industrial Bar

Odlični Ignite nakon dugo vremena ponovno stižu u Zagreb kako bi nas u ove hladne dane zagrijali svojim melodičnim HC/punk zvukom kakvog praše od 1993. godine. Za to će najodgovorniji biti frontmen Zoltán ‘Zoli’ Téglás – pjevač, autor i producent koji je surađivao s bendovima kao što su Misfits, Motörhead i Pennywise. Kao support nastupa hrvatski bend Shin.

9Svemirko – 1.2., Tvornica Kulture

Sjetne melodije i zarazni ritmovi samo su djelomični sastojci glazbe ovog emo-macho benda, koji predvođen Markom Vukovićem u Tvornicu dolazi na krilima dva odlična studijska izdanja – “Vanilija” i “Tunguzija“. Svemirko se posljednjih godina istaknuo kao jedna od najizuzetnijih pojava glazbene scene na ovim prostorima, a to prepoznaje i sve brojnija publika i kritičari.

Ulaznice: Entrio

11 Shares