Bad Blood objavio spot za pjesmu “Cast The Stone”

Leonora Bedić
596

Zagrebačko-čakovečka četvorka Bad Blood objavila je videospot za pjesmu “Cast The Stone” s posljednjeg EP-a “Counterstrike“, objavljenog prošle godine.

Dosad su objavili četiri izdanja, a osim energije na svojim nastupima uživo, sada su nam je pokazali i u najnovijem spotu koji je danas ugledao svjetlo dana.Spot je sniman na lokacijama u Zagrebu i Samoboru, dok režiju potpisuje osječki snimatelj i video producent Robert Ferenc, koji je već radio s bendovima sličnog žanra, osječkim metalcima War Head i Kymera.

Pjesma i spot alegorijski se odnose prema kamenovanju, koje predstavlja starorimski način kažnjavanja kriminalaca i osuđenika. Pjevač i glavni tekstopisac, Branko Nađ, istaknuo je kako to izgleda u današnje vrijeme: “Kao društvo u cjelini robujemo internetu, društvenim mrežama i forumima.

Muziku podržava

Danas je dovoljno da neki anonimni ‘moralist’ pojedinca ili skupinu optuži za bilo što, a svjetina na forumima i mrežama tu optužbu prihvaća zdravo za gotovo. Počinje ‘kamenovanje’ riječima, širenje, čak i proširivanje te laži, koja pojedinca ili skupinu stavlja na stup srama. Izvršitelji takvog kamenovanja opet su sakriveni u anonimnosti, iza svojih nadimaka i profila. Nerijetko je to moderno digitalno kamenovanje okrutnije i s dalekosežnijim posljedicama od biblijskog.”

Bend inače postoji od 1998., a čini ga gitarist Bruno Grobelšek, basist Nenad Ratajec, bubnjar Zoran Kokan i Branko Nađ na vokalu. Obilježava ih mješavina hardcorea i thrash metala, dok pod svoje uzore navode Panteru, Pro Pain, Hatebreed i Lamb Of God.

S obzirom da su dugogodišnji prijatelji s članovima benda Pro Pain, pjevač Gary Meskil je gostovao na predzadnjem albumu “Silence = Death” te u pjesmi i spotu “Freedumb State Of Mind“.

Muziku podržava