Zla krv nikad ne spava

  1800

  Bad Blood

  Silence = Death

  Datum izdanja: 20.05.2013.

  Izdavač: Miner Recordings

  Žanr: Hardcore, Thrash Metal

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Freedumb State Of Mind
  2. Predators
  3. Enough
  4. Mirror Broken
  5. Urban Genocide
  6. Gratitude
  7. Sins of Our Fathers
  8. Cowards Not Men

  Ako izuzmemo Parni valjak koji su se na scenu ‘vratili’ puna tri i pol mjeseca nakon što su najavili razlaz, nekakvi spektakularni povratci hrvatskih bendova baš i nisu česta pojava.

  Ako još u priču dodamo da vremena i nisu nešto blistava i lijepa, te da
  postoje žanrovi u kojima je teško uopće skupiti novce za studio (pa
  morate tražiti sponzorstvo gradskih vlasti), dolazimo do hrabrog i
  iskrenog poteza koji su povukli čakovečki veterani i teškaši Bad Blood.

  Nakon dva albuma i desetak godina pauze, stiglo je vrijeme da album “Silence = Death” pokaže kako danas mora zvučati domaća kombinacija thrasha i hardcorea. A sama najava albuma nije mogla biti bolja ni bombastičnija! Rijetko tko se uopće može pohvaliti da poznaje bendove uz koje su odrasli i muzički sazrjeli, a još rjeđi su ih uspjeli užicati da im gostuju na nekoj pjesmi.Iako u underground hardcore svijetu i mi imamo bendova koji zbilja nešto znače, dobiti Pro Painovog Garya Meskila da odurla otvaranje albuma i pojavi se u spotu za “Freedumb State of Mind” zbilja je pohvalno postignuće!

  Kada vidite hardcore snagu i popis od osam pjesama pomislite da album traje nekih 17 minuta, ali slušanje Pantere i Sepulture ipak je učinilo svoje, pa pjesme traju po više od pet, a cijeli album pretvorio se u skoro 40 minuta groove riffova, thrash zvukova i brzinskih ritmova. Posebno “Urban Genocide” s thrasherskim gitarama kakve bi samo rijetki coreaši uspjeli odraditi.

  Muziku podržava

  Kombinacija pjesme “Enough” i “Sins of Our Fathers” dovela bi nas do nedavnih albuma Hatebreeda koji su također nemilosrdno upucali metal u hardcore poruke. Ali ne toliko koliko su Bad Blood uspjeli uljepšati “Mirror Broken“, stvar koja je uz hardcore vokale i metal istrzavanja dobila srednji, lakši dio pjesme sa zvukom stare Metallice, melodičnijim trenutcima Suicidal Tendencies i gitarama iz Panterine laganice “This Love“.

  Masovne solaže na gitarama, neumorni bubnjevi i ponosne poruke izvezle su jedan od najjačih metaliziranih core albuma naše scene. Ovaj comeback očito je došao u dobrom trenutku, jer se u jednom hardcore bendu kroz deset godina zbilja stiglo nakupiti dovoljno gnjeva, snage, muzičkih ideja i pjevačkih poruka. Ovakvim pristupom album nasljednik sigurno će ukloniti i neke nezabrinjavajuće nedostatke.

  Muziku podržava