Napad je najbolja obrana

  1390

  Bad Blood

  Counterstrike

  Datum izdanja: 21.04.2014.

  Izdavač: DIY

  Žanr: Hardcore, Thrash Metal

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Invictus
  2. Cast The Stone
  3. History of Violence
  4. Private Hell
  5. Broken Wings
  6. Crying Clown

  Svijet, ili samo ovaj mikroskopski smiješni dio kojeg nazivamo Hrvatska postao je čudno i beskompromisno mjesto krcato idejama za sarkastične komentare o političarima i pjesme o svim greškama naših vrhovnih vođa.

  Baš zato je Bad Blood, nakon desetogodišnje pauze dobio dovoljno materijala da ubrzo nakon albuma “Silence = Death” izbace još nešto.

  Očito je da su na svojem kreativnom vrhuncu, jer su još jednom pokazali zašto su dobar poligon za izbacivanje negativnosti na jedan od najboljih načina – kroz HC metal pjesmu! “Counterstrike” je, kako bi gazda benda rekao “Naš odgovor sitnim dušama koje su poželjele i ponadale se da je Bad Blood gotov!“.Nije čudno kad bendovi svoje najsvježije izdanje nazivaju ‘najjačim, najzrelijim i najbrutalnijim’, a u slučaju ove ekipe to je vjerojatno jako blizu istine. Neopterećeni raznoraznim zakulisnim igrama današnjeg poslovnog svijeta (download je i službeno – besplatan), neopterećeni kako će ih prihvatiti šira publika (jer je niti – nema) i neopterećeni pitanjima kako će im to sve utjecati na poslovni život (kojeg, kao ni dobar dio države vjerojatno – nemaju).

  EP je presjek njihovog thrash-corea, naziva koji vjerojatno najbolje opisuje hardcore pristup, brzinske bubnjeve, grooverske metal riffove i pokoji solo na gitari.

  Muziku podržava

  Stihovi “Let me tell you what you need / A good old fashioned beating / First lesson always free / Others through bleeding” na “Cast the Stone” govore sami za sebe, ali se po tko-zna-koji-put morao zalomiti i ultimativni stih “Stronger than ever!” kojeg vjerojatno na svakom albumu ne može izbjeći ni Jamey Jasta, niti bilo koji bend koji ima jedan od predznaka hardcorea. Singl “Invictus” još je jedan pokazatelj kako bi trebao zvučati dobar singl s mudima.

  Dobar miks i produkciju najbolje pokazuje “History of Violence” koja se pored groova i masti poigrala s najčešćim uzrokom svih lokalnih ratova diljem svijeta – religioznom razjedinjenosti i egoističnosti svih svjetskih vođa (“With the Bible by your bed, aiming / Weapons get more accurate, more death / Holy water bless our guns / Holy wars took our sons“). Malo ultra-brzine Slayera s albuma “Undisputed Attitude”, pa malo sveprisutne Pantere i eto odlično ispunjenih 5:40 minuta.

  Broken Wings” je samo akustični instrumental koji bi, da je bilo više hrabrosti, mogao mirne duše biti i intro sljedeće pjesme – “Crying Clown” na kojoj gostuje vokal iz osječke Kymere, čime se za puni krug zavrtila priča suradnje tih bendova, jer je i Branko njima gostovao na dodacima albuma “Stillborn“.

  Ovaj kontranapad je i prijateljima i neprijateljima doletio iznenada, jer su ih one dugotrajne tišine sada pokazali da im ideja ne ponestaje i da za jedan EP uvijek mogu naći dobrog motiva. Koliko god su mi draži cijeli albumi, ovakvih 4-5-6 pjesama na skraćenom izdanju vjerojatno je budućnost muzike i pravi (a vjerojatno i jedini ispravan) put za ovakve bendove.

  Bendove koji se s dna ovog ‘hranidbenog lanca’ bore i ponosno drže srednji prst uperen visoko prema gore.

  Muziku podržava