Upotpunjeno domaće metal čudovište

  1761

  Bad Blood

  Inner Core

  Datum izdanja: 07.04.2016.

  Izdavač: Miner Recordings

  Žanr: Metalcore, Thrash Metal

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Serving Them Bastardz
  2. Inner Core
  3. Shadows
  4. Mors Indecepta
  5. Hammers & Nails
  6. Invictus
  7. Cast the Stone
  8. History of Violence
  9. Private Hell
  10. Crying Clown

  The only thing we have to fear is fear itself” poručuje Roosevelt i otvara zastor za Bad Blood da bez straha rade ono za što su stvoreni.

  Ionako su pred tri godine rekli da šutnja znači smrt. Još tada, taj digitalni EP domaćih groove metal, thrash-core faca bio je službeno besplatan, a za sve ljubitelje takve muzike, ali i fizičkih izdanja – evo dvostruke poslastice.Inner Core” je album u pravom smislu te riječi, a činjenica da ste pet pjesama već čuli ni najmanje ne umanjuje ni dojam, ni kvalitetu, ni poruku naših razbijača. “Crying Clown” i dalje zvuči i prejebeno i potpuno. Tu debelu riffovsku žicu kad čuje, metal uho mora se uzbuditi. A da ne govorim o brzinskom šamaranju bubnjeva na “History of Violence”!

  Jedino što se izgubilo negdje u bespućima ovih nekoliko godina je instrumental “Broken Wings” koji sam i tada htio staviti kao punopravni intro zadnje pjesme.

  Muziku podržava

  Ipak, Bad Bloodu hrabrosti ni najmanje ne fali. Čak 18 godina na sceni (s podužom pauzom tamo negdje u 2000-im godinama), a tako išamarati slušatelja uvodnom “Serving Them Bastardz” znači samo jedno – shvatili smo da nećemo svirati na Wembleyu, da nas u rupama neće opsjedati sisate domaće starlete i da novce nećemo srati nakon svakog obroka. Uz takvu mirnu dušu i nemiran svijet, složiti domaću verziju Machine Heada, Gojire, Pantere, Lamb of Goda, Crowbara i Hatebreeda nije prigoda, nego obveza.

  Produkcijski, miksom i masteringom moćno i masno, usklađeno s prošlim izdanjem i podignuto za jednu letvicu iznad! Ne bi to bilo to bez Garya Meskila koji je opet zaurlao na “Shadows”, ali od gostovanja možda je bolje i sjela mega stvar “Hammers & Nails” koju je upotpunio Srđan iz Krakatoe.

  Red Maidenovskih melodija pomaknutih za nekoliko desetljeća u budućnost (Trivium, anyone?), red thrashersih ritmova, red usporavanja, promjena i izmjena bas gitare i gitare, ali i poruke da radije lupamo nego da nas lupaju. Sedam minuta čistog metal užitka kojeg jednostavno moraju svirati uživo.

  Bad Blood je bend koji ne usporava, bend koji ne odustaje, bend koji podsjeća na toliko toga dobroga, bend pored čijeg gitarista će se ljudi zadovoljno sjetiti Dimebaga i svega onoga što je danas potpun metal bend. Nabildan samopouzdanjem i sposobnošću, ali pošteđen pretjerivanja i neiskusnih egzibicija.

  S tim stavom imat ćemo ih prilike još dugo gledati uživo, ali i slušati s novim izdanjima. Dupli EP ili jednostruki album – postalo je sve manje i manje bitno…

  Muziku podržava