Osrednji The Bees

  899

  The Bees

  Free The Bees

  Datum izdanja: 17.08.2004.

  Izdavač: Virgin / Dallas Records

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. These Are The Ghosts
  2. Wash In The Rain
  3. No Atmosphere
  4. Horsemen
  5. Chicken Payback
  6. The Russian
  7. I Love You
  8. The Start
  9. Hourglass
  10. Go Karts
  11. One Glass Of Water
  12. This Is The Land
  13. It Isn’t Exact (Demo)
  14. These Are The Ghosts (Undead Version)

  The Bees su se pojavili prije skoro tri godine na svjetskoj glazbenoj sceni. Tada su se zvali The Band Of Bees, djelovali su kao duo, koji je svoje stvari snimao u garaži, izdali su obećavajući singl “Sunshine Hit Me” i nakon toga nestali. Danas The Bees imaju četiri člana više, ugovor s Virgin Recordsom i osrednji album “Free The Bees”.

  Album “Free The Bees” ne bi ni bio toliko loš da je malo originalniji. The Bees se totalno furaju na kvalitetne bendove pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih, tj. dopustili su da ih kreiraju u studiju samo u cilju zarade s čime su izgubili svoju autentičnost. U principu nije toliki problem u kopiranju koliki je u pjesmama. The Bees imaju loše stvari i loš tekst, tehnički su ok, ali ne uspijevaju na cijelom albumu postići ni jedan pamtljivi refren ni jednu zarazniju melodiju.

  Pa, nisu ni The White Stripesi postali jako popularni zato što zvuče kao Led Zeppelin, već zato što pišu jako dobre pjesme, a ta vještina i umijeće fali Beesima. Ne bih mogao izdvojiti ni jednu pjesmu kao nešto posebno, mogu samo spomenuti nekolicinu poput “Chicken Payback“, koja je šaljiva poskočica potpuno bez osobnosti, te klišeizirana “I Love You“, koja je, (ajde nek im bude), lijepa ljubavna pjesma, ali zvuči kao mješavina Temptationsa i Penguinsa. Sve u svemu srednja žalost.

  Muziku podržava