Odličan najava za nešto veliko

  1170

  Mattafix

  Signs Of Struggle

  Datum izdanja: 13.03.2006.

  Izdavač: Virgin / Dallas Records

  Žanr: Elektronika

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Gangster Blues
  2. Big City Life
  3. Passer By
  4. To & Fro
  5. Everyone Around You
  6. Clear And Present Danger
  7. Older
  8. I To You
  9. Impartial
  10. The Means
  11. 11.30
  12. Forgotten
  13. 555
  14. Cool Down The Pace

  Marlon Roudette i Preetesh Hirji čine duet Mattafix, zanimljivi novi bend koji mnogi nazivaju novim Massive Attackm ili Portisheadom. Već svojim prvim singlom “Big City Life” privukli su pozornost publike, a odnedavno su i u nas dobili dosta radijskog prostora.

  Radi se o odličnoj mješavini različitih stilova, od R&B, hip-hopa, laganog duba i elektronike pa čak i popa, a sve to izuzetno zanimljivo i maštovito. Čak i teme poput ljubavi i problema u obitelji, koje su sve samo ne svježe i originalne, u njihovoj izvedbi zvuče sjajno.

  Uz već spomenuti “Big City Life”, punokrvni hit o životu u velikom gradu, svakako treba izdvojiti odličnu “To & Fro” – pjesmu o prekidu ljubavne veze, “The Forgotten” o problemima mladih ljudi u svijetu danas, “Everyone Around You” o stupanju u brak, zasnivanju obitelji i neminovno povezanim životnim promjenama…

  Sve u svemu, aktualne i osobne pjesme koje će privući mlađu publiku, ali bi ugodno mogla iznenaditi i starije. Odlična produkcija, odlični vokali, ‘pametni’ tekstovi, minus bi tek mogao bit osjećaj repetitivnosti, zbog sličnog zvuka i melodije na nekoliko pjesama, ali to bi bilo previše isticati kao veliku manu.

  Ako tražite glazbu uz koju ćete se opustiti, koju možete slušati ne pazeći da slučajno počnete prevoditi tekst, ili vam možda treba muzička podloga za obavljanje svakodnevnih aktivnosti, ovo bi definitivno mogao biti album za vas. Svi uvjeti za nastanak jednog velikog i uspješnog benda su tu, na nama je samo da čekamo i da vidimo hoće li se to zbilja i dogoditi.

  Muziku podržava