Garancija kvalitete ide uz ime Pharrell

  2823

  Pharrell Williams

  In My Mind

  Datum izdanja: 14.08.2006.

  Izdavač: Virgin / Dallas Records

  Žanr: Hip-hop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Can I Have It Like That (feat. Gwen Stefani)
  2. How Does It Feel?
  3. Raspy Shit
  4. Best Friend
  5. You Can Do It Too (feat. Jamie Cullum)
  6. Keep It Playa (feat. Slim Thug)
  7. That Girl (feat. Snoop Dogg)
  8. Angel
  9. Young Girl (feat. Jay-Z)/I Really Like You
  10. Take It Off (Dim the Lights)
  11. Stay With Me (feat. Pusha T)
  12. Baby (feat. Nelly)
  13. Our Father
  14. Number One (feat. Kanye West)
  15. Skateboard P Presents: Show You How to Hustle (feat. Lauren)

  Čekali smo i napokon dočekali Pharrellov album prvijenac. Iako je album trebao izaći još u 2005.-e, datum izlaska je odgođen na Pharrellov zahtjev jer je prema njegovim riječima trebalo doraditi neke pjesme. I vrijedilo je čekati.

  In My Mind” donosi 15 skladbi, mješavinu udarnih hip-hop klasika i laganijih r’n’b pjesmuljaka. Prvi singl skinut s albuma je pjesma “Can I Have It Like That“, pravi klupski hit, u kojoj je gošća Gwen Stefani.

  Ovaj kultni producent ‘zadužio’ je veliki dio američke glazbene scene, nevažno da li produkciju potpisuje imenom The Neptunes (u suradnji sa Chad Hugom), N.E.R.D., ili samo Pharrell. Stoga nije niti čudo da osim Gwen, na albumu gostuje sama elita rap/hip-hop scene – Jay-Z, Snoop Dogg, Slim Thug, Pusha-T, Kanye West…

  Album počinje vrlo žestoko, već spomenutim singlom “Can I Have It Like That”, te sljedećih nekoliko pjesama nastavlja u istom hip-hop tonu, gdje bih posebno izdvojila skladbu “Raspy Shit“. Kako vrijeme odmiče, album postaje dosta ‘smireniji’, i do izražaja dolaze nešto laganije r’n’b pjesme uglavnom ljubavne tematike, poput “That Girl“, te primjerice “Angel“.

  Muziku podržava

  Cijeli album Pharrell je snimio sam, odsvirao je sve instrumente, pobrinuo se za miksanje i programiranje, a sve se to odvijalo u studijima u Los Angelesu, Miamiju, te Virginia Beachu. I tu se nema više što previše pisati i filozofirati, mogu jednostavno reći – odlično i vrlo kvalitetno odrađeno.

  Uz Timbalanda, Pharrell je trenutno definitivno jedan od ‘najjačih’ i najtraženijih producenata, i potpis ovog momka na koricama albuma znači i garantira jako puno.

  Muziku podržava