“Long Long Time” Linde Ronstadt uzletjela je na ljestvicama streaminga nakon emitiranja epizode HBO-ove hit serije “The Last of Us”.

Nakon emitiranja treće epizode serije streaming pjesme “Long Long Time” porastao je za 4900% na Spotify platformi.

Muziku podržava

“Long, Long Time” je bio istaknut i može se čuti u scenama s preživjelima Billom (Nick Offerman) i Frankom (Murray Bartlett), kao i kasnije u scenama s Joelom (Pedro Pascal) i Ellie (Bella Ramsey).

Kod Billa i Franka, pjesma je ključna za njihov odnos koji je i glavni razlog velike gledanosti epizode. Frank sjeda za klavir i tamo nalazi knjigu Lindinih pjesama. Počinje svirati prije nego što Bill preuzme i otpjeva prvih nekoliko redaka pjesme, “Love will aside, take things in stride. Sounds like good advice but there’s no one at my side.”

Odabir pjesme napravio je izvršni producent i redatelj Craig Mazin, ali nakon što ju je predložio njegov prijatelj Seth Rudetsky. Mazin je tražio pjesmu za spajanje ova dva lika.

Mazin je rekao: “Znao sam da ta pjesma treba govoriti određene stvari o čežnji, boli i beskrajno neuzvraćenoj ljubavi”, rekao je. “Nisam mogao pronaći pravu pjesmu ni za živu glavu. Pokušavao sam i pokušavao, a onda sam poslao poruku svom prijatelju Sethu Rudetskom, koji je voditelj Sirius XM-a na Broadwayu i stručnjak. Rekao sam mu: ‘Ovdje su sve stvari koje mi trebaju’, a dvije sekunde kasnije odgovorio mi je: ‘Linda Ronstadt, ‘Linda Ronstadt: Long Long Time’. Rekao sam, evo ga. To je to!”

Epizoda se svidjela obožavateljima adaptacije videoigre i na društvenim mrežama je proglašena jednim od najboljih prikaza gay para na televiziji. Ovaj događaj također uči glavnog junaka da ne dopusti da mu srce otvrdne. “Mrzio sam svijet i bio sam sretan kad su svi umrli”, piše Bill u svom posljednjem pismu Joelu. “Ali bio sam u krivu, jer postojala je jedna osoba koju je vrijedilo spasiti.”

Pjesma koju je napisao Gary White nalazi se na albumu “Silk Purse”. Singl je proveo 12 tjedana na Billboard Hot 100 ljestvici i dosegao 25. mjesto. Godine 1971. Ronstadt je dobila nominaciju za Grammy za najbolju suvremenu žensku vokalnu izvedbu.

0 Shares
Muziku podržava