Singl tjedna: Irij – “Kiss The Sky”

Prema glasovima čitatelja u prošlotjednom Ispod pulta singl tjedna je pjesma “Kiss The Sky” iza koje stoji Irij.

Irij aka Meri Tadić objavila je pjesmu i video “Kiss The Sky” kojeg je sama producirala i režirala kao najavu novog EP “The Intrepid Child of Venus”. EP se temelji na SF konceptu u kojem nas “Kiss The Sky” uvodi u planetarnu priču o zemaljskom delinkventu otuđenom od Zemlje i njegovih stanovnika i prognanom na Veneru, koji se vraća s nje kako bi se osvetio iskvarenoj planeti i izazvao sukobe.

Ova pjesma s nadolazećeg EP predstavlja prvi kontakt s čovječanstvom i prilično je radosna oda ljudskoj beznačajnosti. Naizgled poražavajuća, pjesma prenosi posve oslobađajući osjećaj o tome koliko malo utjecaja imaju ljudi u odnosu na svemir koji ih okružuje. Toj spoznaji usprkos, autorica preporuča da češće poljubimo nebo, jer je ono konstanta u našoj svakodnevici.

Muziku podržava

Prvi put otkako je napustila Eluveitie, nakon dva albuma na kojima značajni dio zauzima elektronika, “Same Zgode​.​.​. koje se ne mogu dogoditi!” i Cultura Cura te jednog konceptualnog EP-a “High Above Sorrow”, Meri Tadić snima novi materijal s cijelim bendom koji uključuje bubnjara Davida Preissela iz post-rock benda Glaston, gitarista Silvana Lüschera i jazz basistu Manua Rindlisbachera.

Autoricu smo nedavno imali prilike vidjeti kao posebnu gošću Korpiklaanija u Tvornici kulture kad je izvela prepjev njihove “Beer Beer”.

115 Shares
Muziku podržava