Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2018. možete preslušavati na našoj YouTube playlisti. Zaprati nas na YouTubeu za sljedeće porcije koje ti serviramo Ispod pulta.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do nedjelje u ponoć. S najviše glasova čitatelja, prošlotjedni singl tjedna je pjesma “Labudov sneg” benda Presing. Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. The Sepia Sisters – “Galaxy Inc.”

Elektronski synthwave duo The Sepia Sisters javlja se drugim singlom kojim nastavlja putovanje uz opaki groove ritam. Filip Majdak predvodi projekt uz Maju Kolarić, a u pjesmi “Galaxy Inc.” traže krivce za stanje moralne dekadencije u kojoj je novac jedina vrijednost.

2. Silente – “Ti sebe ne znaš”

Pjesmom “Ti sebe ne znaš” Silente predstavlja nedavno objavljen album “Malo magle, malo mjesečine“. Poljska 3D umjetnica Martyna Koleniec stvorila je čaroban svijet u zahtjevnoj stop motion animaciji i osobno dizajnirala lutku “zvončicu”, svojevrsnu maskotu benda.

3. Gatuzo – “Ima nešto”

Gatuzo najavljuje peti album pod nazivom “Van kontrole” singlom “Ima nešto”. Energični trojac u novoj pjesmi pokazuje svu raskoš svog eksplozivnog rocka, a potpisuje je Jakov Kolega. Halucinogeno, a opet lucidno, u žestokom rocku osjeća se primjesa bluesa.

4. Luce – “Početak”

U moru mladih glazbenih nada snažnim glasom i slatkoćom izdvaja se Luce. Nedavno je izbacila peti singl “Početak” koji će se naći na albumu prvijencu “Susret” ove jeseni. Vizualna pozadina spota je otok Vis, a njegova šarmantna mjesta i šarene boje snimane su pod redateljskom palicom Luke Nižetića.

5. Ana Avramov – “Autumn thrills”

Srpska kantautorica Ana Avramov javlja se prvim spotom, onim za pjesmu “Autumn Thrills”. Pjevačica je poznata kao članica benda In Absentias, a njen melankolični sanjivi indie uspješno je prenesen u nježnim tonovima spota. Pjesma je dugo vremena čekala svoju vizualnu realizaciju pa svakako pogledajte rezultate timskog rada.

6. Muhe – “Jeka”

Riječki bend Muhe nova je pojava na glazbenoj sceni. U pjesmi “Jeka” govore o sirovim strastima, spuštanju standarda i praznini koja nastupa poslije. Nabijenim alternativnim rockom predstavljaju objavljeni EP “Projekcija”.

7. S.A.R.S. – “Teško je”

Nakon niza hitova u deset godina karijere, S.A.R.S. ponovno ima svog konja za utrku. Bend kaže da inspiraciju vuče iz svega što im se dogodi u životu, pa je ova osvrt na onu staru ‘što se mora, nije teško’. Spot za pjesmu “Teško je” sniman je u studiju za vrijeme snimanja pjesme.

8. Cold Snap – “Witness Of Your Sickness”

Pjesmom “Witness Of Your Sickness” varaždinski Cold Snap potvrđuje da imaju veliko srce za sve hrabre koji se bore sa srčanom manom. U spotu koji je poziv na suosjećanje svakog ljudskog bića pozornost usmjeravaju na više od milijun djece koja se rađa sa srčanim problemima. Ukoliko želite pomoći, pozivamo vas da podržite rad udruge “Veliko srce malom srcu”.

9. Buntai – “Hangman”

Naš trap kolektiv Buntai predstavlja novu zaraznu pjesmu “Hangman”. Pjesma je prvi singl s nadolazećeg EP-a “Nostalgia”, a vrti se oko poznatih hip hop tema i reprezentativnog zvuka za regionalnu trap scenu, što možete vidjeti i u spotu.

Nešto smo propustili? Pošalji nam svoj prijedlog na ispodpulta@muzika.hr

 

67 Shares