Želiš se odlično provesti, a nikako da se odlučiš koja ćeš sve događanja posjetiti u tjednu koji je pred nama? Redakcija Muzike odlučila je stati tvojim mukama na kraj i svakoga četvrtka na pladnju ti servirati preporuke koncerata i raznih zbivanja (kako solo, tako i festivalskih), koje bi trebao popratiti u narednom tjednu.

Kako bismo ti olakšali život, događanja smo poredali kronološki te smo obuhvatili vremenski period od ovoga pa sve do sljedećeg četvrtka. Ako pratiš takvu vrstu glazbe ili umjetnosti, ovo su eventi za koje će ti biti žao ako ih propustiš:

1Vojko V + High5 – Dom sportova, 12.10.

Zovi čovika na zagrebački koncert sezone u Domu sportova. Najuspješniji hrvatski verbalni ratnik servirat će masi svoje elastične rime u prvom samostalnom koncertu ovog opsega. Pridružit će mu se zagrebačkih Visokih 5, očekujemo poštenu dozu Vrućine, a after će biti u Tvornici kulture.

Kupi ulaznice: Eventim

2Impulse festival #5 – Rijeka, 13.10. 

Impulse je riječki boutique festival koji će punih 20 dana spajati kulturu, glazbu i atraktivne gradske lokacije. Ove subote nas očekuju post-rock velikani God Is An Astronaut u audiovizualnom spektaklu sezone, a to je tek početak radionica, koncerata i sajmova ploča koji će okupirati Rijeku narednih dana.

Kupi ulaznice: Entrio

3David Garrett – Arena Zagreb, 13.10.

Ove subote nas u Areni očekuje spektakularni koncert Davida Garretta. Ovaj njemački crossover umjetnik spaja suvremenu pop glazbu s klasičnim simfonijama izvođenima na violini. Ne sumnjamo da će oduševiti prepunu Arenu.

Kupi ulaznice: Eventim

4Deafheaven – Močvara, 13.10. 

Deafheaven je primjerak koji se ne propušta, ako ništa zbog rekordnog albuma koji im je priskrbio kultni status sa svojim osvježavajućim spojem black metala, post-punka i showgazea. Koncert u Močvari bit će jedan od onih kojim će se fanovi hvaliti mlađim generacijama u poznim godinama.

5Jethro Tull – Dom sportova, 13.10. 

Kultni britanski prog rock bend dolazi u zagrebački Dom sportova. Ian Anderson i njegov bend, osim što pripadaju rock klasici, oblikovali su žanr i utjecali na brojne mlade bendove. U Zagreb dolaze proslaviti “zlatni pir”, punih pola stoljeća aktivnosti na glazbenoj sceni.

Kupi ulaznice: Eventim

6X-ica Fest 2018, Tvornica kulture, 13.10. 

Za dobrodošlicu novim studentima, a starijima sretan povratak, ove subote u Tvornici kulture nastupit će Kawasaki 3P, Kandžija i Gole Žene, The Miceks te Hladovina Band. Nakon koncertnog dijela after party će biti prepušten u ruke DJ Indyju.

Kupi ulaznice: Entrio

7Natali Dizdar – Sax, 13.10.

Natali Dizdar je više od dobre pop pjevačice – riječ je o jednom od najkvalitetnijih hrvatskih vokala. Ove subote nastupa u Saxu na rođendanskom tulumu tog kluba koji slavi 20 godina. Dođite se uvjeriti dugogodišnjoj ljubavi koju dijele Natali i Sax.

8Sun Kil Moon – Kino Šiška, 17.10. 

Tri godine nakon nastupa na SuperUho festivalu, tople zvukove kalifornijskog folk rocka Sun Kil Moon slušamo u ljubljanskoj Kino Šiški. Tamo će po prvi puta zasvirati svega nekoliko tjedana prije objave novoga, devetog studijskog albuma “This Is My Dinner”.

9Tamara Obrovac i Transhistria Electric – Vintage, 18.10. 

Tamaru Obrovac slobodno možemo svrstati u vrhove hrvatske popularne i klasične glazbe. Svojom kombinacijom istarske etno glazbe, jazza i suvremenih žanrova ova glazbenica se ustanovila kao kraljevna hrvatskog jazza. U Vintageu će nas očarati repertoarom i izuzetnim smislom za humor.

10Repetitor – AKC Attack, 18.10. 

Sljedećeg četvrtka kreće eksplozivna trodnevna turneja na kojoj će Repetitor rasturiti tri zagrebačka kluba, a tisuće fanova ostaviti da vrište: “Još!” Ovaj beogradski post-punk noise danas je jedan od najboljih izdanaka mlade alternativne scene, a predviđamo da će u kombinaciji s Attackom nastati čisti kaos.

11Taake, Bölzer, One Tail One Head, Slegest – Orto Bar, Ljubljana, 18.10.

Ljubljanski Orto Bar je place to be za sve metalce sljedećeg četvrtka kada se na istu lokaciju vraća kultni norveški black metal bend, Taake. Uz njih nastupaju izvrsni Švicarci Bölzer, uz dodatno pojačanje s bendovima One Tail One Head i Slegest.

13 Shares