Sun Kil Moon stiže u ljubljansku Kino Šišku

  362

  Tri godine nakon nastupa na SuperUho festivalu, tople zvukove kalifornijskog folk rocka Sun Kil Moon uskoro slušamo i u samom nam susjedstvu. Mjesto susreta je ljubljanska Kino Šiška, a datum je 17. listopada. Ondje će po prvi puta zasvirati svega nekoliko tjedana prije objave novoga, devetog studijskog albuma “This Is My Dinner”.

  Iza imena Sun Kil Moon stoji Mark Kozelek kao glavno lice, a kojeg znamo i kao osnivača benda Red House Painters čija je karijera došla do svoga kraja još 2001. godine.

  Muziku podržava

  Nakon raspada benda, Kozelek je nastavio raditi glazbu kao Sun Kil Moon, isprva s bendom, a kasnije sve više usmjeravajući ga prema solo projektu. Sa Sun Kil Moon napravio je devet studijskih albuma, mnoštvo izdanja pod vlastitim imenom, a od ostalih zanimljivosti vrijedi istaknuti i suradnju s Justinom Broadrickom iz benda Godflesh – preciznije kolaboraciju s njegovim eksperimentalnim projektom Jesu.

  Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 18 eura u pretprodaji ili 22 eura na dan koncerta, a informacije o posebnim popustima za ovaj koncert potražite na službenoj stranici Kino Šiške. Ulaznice možeš nabaviti ovdje (ili na prodajnim mjestima Eventima – u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark).

  Muziku podržava