Premijera: Tonkin novi singl dobio distopijski scenarij

516

Tonka predstavlja spot za novi, treći po redu samostalni singl “Jedno jutro” kojim najavljuje debitantski album kojeg očekujemo do kraja ove godine.

“Jedno jutro je pjesma o pretpostavci da sutra ne postoji, da je danas zadnji dan kojeg imamo. Istiniti osjećaji i postupci vođeni isključivo srcem, bez ikakvog promišljanja. Tekst pjesme je poput zavjeta, a tu leži najveća snaga pjesme.”

Nježna, ali misaona pjesma donosi nam i takav spot. Distopijski scenarij praznih prostora, usamljenih pejzaža, tihih ulica, praznih dućana koji i dalje žive svoj život bez glavnih likova naizgled su neshvatiljivo i pusto okruženje u kojem Tonka pronalazi smisao i nadu obraćajući se voljenoj osobi.

Muziku podržava

“Lijepa, nježna, apokaliptična pop pjesma” – opisao je Aljoša jednom rečenicom pjesmu kojom dominira eterična atmosfera dodatno pojačana trubama i saxofonom.

foto: Sven Stefanović

Autorski tim koji potpisuje ovaj spot radio je i na prvom solo izdanju za pjesmu “Bolji smo”. Režiju potpisuje Vanja Vascarac, direktor fotografije je Sven Stefanović, suradnik za pokret Martina Nevistić, a styling je osmislila Marija Cvitanović koja je producirala spot za prethodni singl “Pozitivizam”.

Svaki nadolazeći singl predstavlja nam kao povezanu glazbenu cjelinu upotpunjenu vizualnom umjetnošću i dodirima suvremenog plesa i pokreta koje Tonka vješto isprepliće u svojoj glazbi.

Muziku podržava