Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2018. možete preslušavati na našoj YouTube playlisti. Zaprati nas na YouTube-u za sljedeće porcije koje ti serviramo Ispod pulta.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do nedjelje u ponoć. S najviše glasova čitatelja, prošlotjedni singl tjedna je pjesma “Na dlanu” benda MDOS i Barbare Munjas.

Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Voland Le Mat – “Ideš s njim”

Zagrebački kantautor Voland Le Mat objavio je razigranu pjesmu koja iskače iz njegovog uobičajenog opusa. “Ideš s njim” snimljena je u kućnoj produkciji, a kako autor kaže, služi “isključivo tome kako bi vas zabavila, a meni popravila budžet”.

2. Mi Vida – “Probaj me uzeti”

S projektom Mi Vida, vokalistica Elementala Vida Manestar i Stanislav Stanko Kovačić, predstavili su osvježavajući latino zvuk u neobičnoj kombinaciji ukulela i violončela. Pjesma “Probaj me uzeti” propituje različite strane ljubavnog odnosa, što je u spotu iskazano kroz ulicu kao prostor izloženosti.

3. Chui feat Boris Štok – “Pogledaj”

Chuijevci dokazuju kvalitetu još jednom suradnjom, ovoga puta s Quassarovim Borisom Štokom. Prekrasnu glazbenu priču zaokružuje i fascinantan animirani spot za kojega je Starešinić kazao da je pružio novu dimenziju i postao film.

4. Tonka – “Vedro”

Članica grupe Pavel nastavlja nizati uspješnice opuštajućom ljetnom pjesmom koju bi vrlo lako mogli pjevušiti u narednim mjesecima. Tonka kaže da pjesma ima “‘analgetsko’ djelovanje i dozu lucidnosti” što je lijepo prikazano u spotu vrhunske produkcije.

5. Filip Majdak – “✚ E G Ø | M U S E U M ✚”

Mladi zagrebački autor Filip Majdak sasvim je neuobičajena pojava na glazbenoj sceni. U singlu koji reprezentira, kako sam kaže ”trenutno stanje čovjeka u hladnom zagrljaju modernih izdrkotina”, autor kritizira neurotično stanje suvremenosti i različite poremećaje koji se javljaju kao posljedica tehnologizacije.

6. Jeremiah’s – “Vegetation”

Fascinantna skupina “groove entuzijasta” snimila je zanimljiv spot s retro vibrom na dva kontinenta: prvi dio sniman je u kinu sv. Filipa i Jakova, a druga polovica u američkom Tenneseeju. Jeremiah’s su finalisti ovogodišnjeg HGF-a sa snažnom energijom kojoj možete svjedočiti u spotu za pjesmu “Vegetation”.

7. Cold Snap – “Distance”

Varaždinski metal prvaci Cold Snap snimili su “video podrške svima koji su otišli” u potrazi za boljim životom. Spot je snimljen u samo dva dana, a u njega je uključeno bilo osamdesetak ljudi. Ovaj socijalno osviješteni bend objavit će novi album 6. srpnja ove godine, a pjesmom “Distance” obilježavaju 15 godina karijere.

8. Coolio Jack – “Whisper”

Coolio Jack novo je ime na zagrebačkoj sceni, a lako bismo ga mogli usporediti s Jackom Johnsonom. U melodičnom folk rock aranžmanu izvođač pjeva o ljubavnim zamkama u koje često upadamo, a ovoga ljeta možemo očekivati i njegov prvi album koji bi, sudeći po singlu, mogao pobuditi veliki interes.

9. Retrovizor – “My Celestial Friends”

Vršački bend Retrovizor dosada je objavljivao obrade pjesama iz osamdesetih, a pjesmom “My Celestial Friends” predstavljaju se po prvi put s originalnim materijalom. Spot je izašao nedavno, a pjesma je objavljena na kompilaciji posvećenoj Ianu Curtisu, tragično preminulom pjevaču Joy Divisiona.

Nešto smo propustili? Pošalji nam svoj prijedlog na ispodpulta@muzika.hr

102 Shares