9 singlova se Ispod pulta bori za singl tjedna

421

Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2018. možete preslušavati na našoj playlisti. Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do nedjelje u ponoć.

S najviše glasova čitatelja, prošlotjedni singl tjedna je “To nismo mi” Muha.

Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Tonka – “Pozitivizam”

Glazba, moda i film savršen su spoj za novi Tonkin spot za singl “Pozitivizam” kojeg premijerno predstavlja na nadolazećem 65. Zagrebačkom festivalu. Novi zvuk katakterizira profinjeni alt pop moderne produkcije, dok se sama pjesma bavi pogledom na svijet koji nas okružuje. Odnosi se na dvojbe, stavove i užurbanost koju živimo u svijetu koji ne ostavlja prostor jednostavnosti, opuštenosti i pozitivnom stavu. Glazbu i tekst potpisuje Aljoša Šerić, dok je uz njega za aranžman i produkciju zaslužan Srđan Sekulović Skansi. Produkciju spota potpisuje Marija Cvitanović, režiju Dalibor Matanić, a fotografije Marko Grubišić.

2. Sassja – “S njom”

S nedavno izašlog albuma “No problemo”, Sassja je skinula još jedan singl. Radi se o pjesmi “S njom” za koju je, kao i uvijek, sama pisala tekst. Suradnju s Elementalom, Sassja je nastavila i u ovoj pjesmi pa je glazbu i aranžman radio Ante Zvonimir Stamać, a Erol Zejnilović je u pjesmi odsvirao gitare. Video spot u režiji Level Medije snimljen je na prekrasnoj lokaciji Buškog jezera u BIH. Promociju albuma Sassja će imati 9. ožujka u Vintage Industrial Baru.

3. Bruto Geto – “KoTuKoga”

Bend Bruto Geto predstavio je novi singl “KoTuKoga”, a nakon spotova bogatih animacijama, ovaj put se predstavio s izrazito kvalitetnim 3+1 gratis spotom, snimljenim u 24 sata. Nakon singlova “Ruke u zrak” i “Rekli su ti”, Bruto Geti su trećim singlom odlučili prigrliti svoj novi estradni identitet, a sve je popraćeno i velikim blagoslovom estradne ikone Siniše Vuce. Produkciju, mix i master pjesme po treći put potpisuje Luka Tralić Shot. Kamere u spotu preuzeli su Dorijan Šipuš i Berislav Matej Mikša, dok režiju i postprodukciju potpisuje Martin Bajsić.

4. My Buddy Moose – “After the Feeling Is Gone”

Riječani My Buddy Moose snimili su novi videospot, onaj za pjesmu “After the Feeling Is Gone”. Riječ je o drugom video spotu koji prati njihov novi single preuzet s hvaljenog albuma “IV”, koji kao da nastavlja priču iz prvog spota “Terrible Place” – nagovještaj kraja jednog ljubavnog odnosa. Režiju spota potpisuje Nataša Antulov, kameru i montažu Sara Salamon, dok su uloge ‘tužnog’ para preuzeli Valentina Lončarić i Nikola Nedić.

5. Drvored – “Prozori”

Nakon hvaljenog albuma “Arhelino” i spota za pjesmu “Zagreb”, zagrebačko-francuski sastav Drvored objavio je novi singl pod nazivom “Prozori”. U pitanju je kratka priča o ljudima i njihovom gradu koji istovremeno može biti hladan, pust, prljav, no i izrazito lijep. “‘Prozori’ su simbol pogleda kroz oči osoba koje su svjesne svih promjena koje dolaze tražeći pozitivniju stranu grada dok osobno traže ‘vlastito svjetlo’, a grad ih u tom procesu preobrazbe uvijek podsjeća na druga vremena” izjavio je Miran Bistričić, autor pjesme “Prozori”.

6. BE HA VE – “Chocolate Fudge”

Zagrebački americana blues kvintet BE HA VE predstavlja videospot aktualnog singla “Chocolate Fudge”, snažnog elektro-akustičkog bluesa egzistencijalističkih konotacija i psihodelične atmosfere s debitantskog albuma “One of These Days”. Pjesmu autorski potpisuju Zoran Haraminčić (glazba) i Davor Bunčić (tekst), za scenarij i režiju spota je zaslužan Gordan Sirotić, a produkciju je napravio “Zoethrope” Zagreb.

7. Svemirko – “Možda nisam dobar”

Nova balkanska glazbena nada Svemirko nakon spota za pjesmu “Tajne svemira” koja je ujedno bila i najavni singl albuma “Vanilija” koji je prema našem izboru proglašen jednim od najboljih prvijenaca u 2017., sada predstavlja nešto novo. Pjesma “Možda nisam dobar” s debi albuma sada je također dobila popratni video, iza kojega stoji Denis Komljenović.

8. Media Stres – “Pi”

Tu je i čakovečki alternativni rock bend Media Stres koji je također predstavio novi singl. Riječ je o pjesmi “Pi” koju su odlučili postaviti na besplatan download putem službene stranice.

9. Jonathan – “Something To Cry About”

Riječki Jonathan sa singlom “Something To Cry About” najavljuje konačni izlazak drugog dijela albuma “To Love or To Hold” – “To Hold” sada ima i datum izlaska, a slušamo ga od 19. veljače. “Glazbeno smo opet otišli u smjer u kojem još nismo bili, dok s druge strane energija podsjeća na naše početke. Tema pjesme je odupiranje otupljivanju, želja za stvarnim iskustvima i doživljajima, odbacivanje lažnih odnosa i potreba“, kažu iz benda.


Nešto smo propustili? Pošalji nam svoj prijedlog na ispodpulta@muzika.hr