Playlista Fil Tilenovih utjecaja govori za njega

Muzika. hr - Glasno i jasno!
1510

Fil Tilen prve je koncerte imao još kao 14-godišnjak, i prvi demo-album snimio je na kućnom računalu. Proslavio se hit singlom “Debela” koji mu je otvorio širom vrata na sceni i veliki broj hip-hop poklonika diljem ex-Yu, dok ga je šira publika imala priliku upoznati kroz tv show Tvoje lice zvuči poznato gdje se odlično snašao u brojnim transformacijama za koje kaže da mu ionako leže s obzirom da se na svojim koncertima i u spotovima često transformira u različite uloge.

Kroz mjesec dana priprema izlazak novog singla “Ko vam je reko” i bit će to prva pjesma nakon više od dvije godine pauze, a do tada poslušajte Tilenove Sluške…

“Dali ste mi težak zadatak i bilo je nemoguće izdvojiti dvadesetak najdražih pjesama, tako da je moj prvi popis bio složen samo od albuma, iz njih sam nevoljko vadio pojedinačne pjesme koje su mi se najviše vrtile u playeru. Prva glazba koju sam slušao bio je ex-Yu rock iz maminog kazetofona, a prva rap kazeta koju sam kao 10-godišnjak primio u ruke bio je album Nereda i Stoke ‘Spremni za rat’. Tu je za mene sve krenulo u smjeru istraživanja, prvo rap glazbe, a kasnije i ostalih žanrova.

Muziku podržava

Složio sam kraću listu pjesama i izvođača za koje smatram da su najviše utjecali na mene i oblikovali me. Među izdvojenima još su se trebali naći: Nered i Stoka – ‘Groblje’, El Bahatee – ‘Mentalitet 99’, Riblja čorba – ‘Na zapadu ništa novo’, Biggie Smalls – ‘Jucy’ i tako dalje. Neki su na mene utjecali riječima, neki zvukom, neki videospotovima a neki performansom. Da ne duljimo s tekstom, neka glazba govori umjesto mene, uživajte u mjuzi!”

Osim što nam je otkrio neke svoje favorite, Fil Tilen će sretnike nagraditi vinyl izdanjima albuma “Thriller” legendarnog Michaela Jacksona te “Black Celebration” neponovljivog Depeche Modea. Nagradni natječaj vrijedi samo na Instagramu stoga vas pozivamo da bacite pogled na Tilenov profil i otkrijete na koji način se možete uključiti. Sretno svima!

Muziku podržava