Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2018. možete preslušavati na našoj playlisti.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do nedjelje u ponoć. S najviše glasova čitatelja, prošlotjedni singl tjedna je pjesma “U sali lom” Bajage i Instruktora.

Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Boris Štok – “Baby Baby”

Riječki pjevač, autor i tekstopisac Boris Štok predstavlja novu pjesmu “Baby Baby”. Spot je sniman kao dio “live” sessiona na pozornici Hrvatskog kulturnog doma u Rijeci, a uskoro će biti objavljen cijeli live session, koji će uključivati live izvedbe nekih neobjavljenih pjesama s albuma koji izlazi tijekom jeseni 2018. godine. Borisa možete uloviti na Sea Star festivalu u Umagu, 26. svibnja.

2. Fil Tilen – “Paranoja”

Nakon što je 2017. obilježio uspješnim singlom “Ko vam je reko”, Fil Tilen isto planira učiniti i u 2018. s novim singlom “Paranoja”, koji posvećuje vlastitom mozgu. “Pjesma ‘Paranoja’ je posvećena ‘overthinkingu’ koji me ponekad paralizira, često se ulovim da pretjerano razmišljam i brinem oko stvari koje bi se mogle dogoditi”, pojašnjava Fil Tilen te nadodaje “Ovoga puta zabrijali smo na funk i ovaj ozbiljan problem u glavama većine ljudi pokušali učiniti zabavnim.”

3. Krankšvester – “Pošalji Sliku”

Sett i 3ki Stil, odnosno osječki duo Krankšvester izbacio je novi singl “Pošalji sliku” zajedno s pripadajućim videom. Pjesma se nalazi na aktualnom izdanju “Krankšvester IV”, a spot je sniman na velikom koncertu u zagrebačkoj Tvornici.

4. Turisti – “Nepobjedivi”

Riječka grupa Turisti dovršila je vizualizaciju novog singla “Nepobjedivi” koja govori o ljubavnoj predaji, potpunoj posvećenosti cilju, neodustajanju bez obzira na posljedice takvog čina. Glazbu i tekst nove pjesme i ovaj put potpisuje Vava, a bend je nedavno započeo snimanje novoga albuma te će ubrzo predstaviti i novoga člana na bas gitari, Roberta Jovanovića.

5. Tvoj – “Tvoja (Što očekujem od tebe)”

Novi autorski projekt Anđela Jurkasa zove se Tvoj i predstavlja se pjesmom i videospotom “Tvoja (Što očekujem od tebe)”. Pjesma je nastala u taktovima i ritmu otkucaja srca, a dio je soundtracka novog Jurkasovog filma “Do kraja smrti”. Pjesmu potpisuju Jurkas i Hrvoje Marjanović.

6. Gretta ft. Tara Rosandić – “Voli me”

“Voli me” je novi, peti po redu singl i videospot s Grettinog petog po redu studijskog albuma “Gravitacija“. Riječ je o tek drugom duetu u diskografiji benda, veseloj i plesnoj pjesmi o ljubavi, temi koju bend najviše rabi u svojoj pjesmarici. Za dinamičan i prštav live videospot pobrinuo se Radislav Jovanov Gonzo koji je majstorski uhvatio energiju, veselje i užitak s kojim su Gretta i Tara Rosandić izveli “Voli me” u Tvornici kulture.

7. Mel Camino – “Matoš”

Velikogorički rock bend Mel Camino predstavlja pjesmu “Matoš”, kojom najavljuje četvrti studijski album “Kad? Sad!” Album će biti objavljen u srijedu, 9. svibnja, a zagrebačka promocija će se održati 16. svibnja u klubu Vinyl. Singl “Matoš” je svojevrsni hommage jednom od najvećih hrvatskih pjesnika, glazbu i tekst je napisao Zlatko Majsec, aranžman su napravili Tomislav Tonković, Zoran Smoljanović, Viktor Grabar i Vid Križanić, a za glazbenu produkciju je zaslužan Mark Mrakovčić.

8. Mortal Divinity – “Yoshi”

Mortal Divinity, metal bend iz Pule, predstavlja “Yoshi”, singl koji najavljuje novi materijal. Glazba koju bend svira najlakše je opisati kao moderni metal sa naglaskom na metalcore i deathcore. “Yoshi” na japanskom jeziku znači “good luck” i predstavlja sreću koju je glavni protagonist u spotu zaboravio zbog svog načina života, te se na kraju susreće sa svojom gorkom sudbinom. Produkciju, miks i mastering potpisuje Perica Šuran, a redatelj spota je Eric Vojak iz Blind Cam Productions.


Nešto smo propustili? Pošalji nam svoj prijedlog na ispodpulta@muzika.hr

35 Shares