Pičke i hobotnice

6023

Bez glazbeno-scenskih eskapada tek uz pokoju hobotnicu na buzaru u ruralnom ambijentu terase zagrebačkog Routea 66, Let3 su u pokakanim gaćama promovirali svoje live izdanje kontroverzne “Žive pičke” u obiteljsko-prijateljskoj atmosferi.

Točila se biska, točila medica, a koluti luka plivali su u šarenom dječjem bazenu postavljenom u Routeu 66 gdje su oko 16 h razgolićeni i decentno uniformirani letovci uletili i brčkali nožice među kracima desetaka jadranskih hobotnica koje je potom šjor Mrle, nakon poziranja fotografima, dobro izmlatio, a Prlja i kompanija pripremali su začine i ‘kurili’ vatricu.

Sunce je upržilo, a zvuci s dvostrukog live izdanja “Živa pička” orili su se u ruralno-urbanom okružju. Ponešto fanova, ponešto predstavnika sedme sile oblizivalo se na mirise mirodija i hobotnica pripremljenih po tajnoj recepturi golih kuhara koji su svi sinkronizirano radili nad svojim dijelom.

Očekivao se dernek u bazenu ili barem na mariniranim stolovima uz poznate hitove, no “Dijete u vremenu”, “Riječke pičke” i “Drama” mogli su se čuti tek s dotičnog materijala. Razlog tomu, rekao nam je frontmen Prlja, ‘htjelo se napraviti jedan ležeran događaj, kulinarski kreativan koji će biti prijateljsko druženje dobre vibre što bi se trebalo malo češće prakticirati u životu’.

Međutim, nije se moglo zaobići pitanje o novom studijskom materijalu, posebice prisjetimo li se da su najsvježije delicije iz kuhinje Let3 stare već četiri godine: “Namjeravamo uskoro u studio, ali ne opterećujemo se previše i nemamo nekog pritiska jer se vodimo za našim osjećajima, koji nas, doduše, počinju sve više svrbjeti i mislim da je sve bliži trenutak za neku novu kreaciju.

Nažalost, o kakvom tipu glazbe ili o nekom terminu ne znam ništa, ali znam da ćemo izaći s nečim s čim će svi biti zadovoljni, dakle nećemo ići po nekoj očekivanoj inerciji“.

foto: Dario Belić

0 Shares
Muziku podržava