I nakon Šibenika i Splita, Zadar je također željan kvalitetnog rocka. Dokaz tome je Derivat, program festivalskog karaktera koji se u Zadru sprema u petak, 19. srpnja, na poljani iza gradske knjižnice, Stjepana Radića.

Event za cilj ima oživljavanje prostora bivše vojarne kako bi ga uklopio u javni život grada te stvorio urbanu dinamiku življenja uz iznimnu rock&roll i electro kombinaciju. Osim što Zadar kroz ovaj program uzvraća rock’n’roll udarac dominantnim kulturnim i turističkim politikama iz redova nezavisne scene, on promiče i druženje, pacifizam, altruizam i razmjenu dobara, stvarnih, intelektualnih i kulturnih.

Koje izvođače gledamo?

Muziku podržava

Na Derivatu vas čeka samo vrhunska usviranost live actova jer će prvo izdanje ugostiti dva beskopromisna imena koja zagarantirano na svakom koncertu pružaju vanserijsko iskustvo u vidu live performansa. To su Repetitor i LET 3, koji za ovu priliku, ekskluzivno po prvi put u Zadru, sviraju svoja prva dva albuma, s ponekom poslasticom i s trećeg.

No osim headlinera, čeka vas još imena koja pomiču granice i osvajaju glazbenim rješenjima, jer line-up otvaraju genijalci Šumovi protiv valova, a nakon njih i dRBonito, D. Klemenza i The Siids, a pred jutro se sve nastavlja na drugom stageu kroz plesni ritam uz El Commanda, Mr.D-a i Lutora.

Na putu do umjetničkog festivala sa stavom uz dodatne sadržaje

Potencijal samog programa smo prepoznali, a vjerujemo da ćeš i ti, kako bi event mogao rasti i razvijati se u jedan višednevni umjetnički festival sa stavom, na dobrobit čitave zadarske scene, ali i šire.

Derivat bismo stoga mogli definirati kao mjesto susreta ljudi kojima je još uvijek stalo do umjetnosti i progresivne energije. Kad sve to spojimo s dodatnom ponudom kroz craft pive, gastronomiju i štandove raznih sadržaja te atmosferu produženog dnevnog boravka, sasvim je jasno da se Zadar ponovno budi i ne odustaje. Rock on!

Ulaznice i ostale informacije

Ulaznice nabavite putem sustava Entrio i na njegovim prodajnim mjestima (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark), ili u zadarskom Indie baru, Caffe 72, Dejabrew pubu te u Botaničaru u Zagrebu. Kupite ih po cijeni od 100 kn, dok će na ulazu iznositi 120 kn.

Program počinje u 18h, i slobodan je ulaz do 20h. Nakon 20h gosti će biti zamoljeni da plate ulaznicu za Derivat i tako podrže program ili ga napuste. Djeca su dobrodošla i imaju besplatan ulaz.

Muziku podržava