Pobjednike nagrade Emmy možete vidjeti i na našim kanalima i streaming servisima, jer glavni pobjednici su Amazon, Netflix i uvijek pouzdani HBO!

1”The Marvelous Mrs. Maisel”

Humorna drama o kućanici koju napušta muž, a zatim otkriva da ima talent za stand-up komediju. Serija je osvojila 5 glavnih Emmyja u kategorijama komedije – za najbolju seriju, glavnu i sporednu glumicu te scenarij i režiju. Pomalo iznenađujuć uspjeh, no serija je već postala miljenica kritike i publike.

Gdje: Serija je iz produkcije Amazona i trenutačno se može vidjeti samo na programu Amazon Prime Videa.

2“Igra prijestolja” (”Game of Thrones”)

Fantasy za odrasle, popularna serija puna seksa, nasilja i spletki u kojima uvijek strada netko od glavnih likova. Tko će umrijeti, a tko zasjesti na prijestolje saznat ćemo 2019. kada će se emitirati zadnja, osma sezona. Serija već godinama osvaja dramske Emmyje, pa je tako i sada osvojila glavnu nagradu za najbolju dramsku seriju, a Peter Dinklage je proglašen najboljim sporednim dramskim glumcem.

Gdje: Na HTV-u upravo igra 6. sezona, no na matičnom HBO-u mogu se vidjeti svih sedam sezona, i to na HBO GO i na HBO OD (kojeg se može pronaći i na VIP NOW). I naravno, na HBO-u ćete prvi moći vidjeti kako završava serija.

3”Ubojstvo Giannija Versacea: Američka kriminalistička priča” (”The Assassination Of Gianni Versace: American Crime Story”)

Prva sezona ”Američke kriminalističke priče” bavila se O.J. Simpsonom, a druga sezona bavila se slavnim dizajnerom i njegovim ubojstvom. Raskošna serija ponudila je i nastupe zvijezdi kao što su Penelope Cruz i Ricky Martin te je osvojila 3 Emmyja u kategorijama mini-serije, pobjedivši čak i Davida Lyncha čiji je ”Twin Peaks” preavangardan za Emmyje.

Gdje: Serija se mogla vidjeti na programu FOX-a.

4”Amerikanci” (”The Americans”)

Odlična špijunska serija o američkom bračnom paru koji od svih, pa i od vlastite djece, skriva veliku tajnu – da su sovjetski tajni agenti! Ako je dosad i bila zanemarivana na nagradama, odlična završna sezona bila je upozorenje da se serija ne smije zaobići na Emmyjima pa je dobila nagradu za scenarij i glavnog dramskog glumca.

Gdje: Također se emitira samo na programu kanala FOX.

5”Westworld”

Epska priča o futurističkom svijetu u kojem androidi isprva služe samo za zabavu ljudi, no onda dolazi do velike pobune. Ambiciozna serija s vrlo složenim scenarijem, jedan od favorita HBO-a koji traži nasljednika za ”Igru prijestolja”. Za Emmy se izborila Thandie Newton kao sporedna glumica.

Gdje: Na programu HBO-a tj. HBO GO i HBO OD.

6”Kruna” (”The Crown”)

”The Crown” je biografska priča o vladavini kraljice Elizabete II i prati njezin život od vjenčanja pa do sadašnjice, a kraljicu utjelovljuje Claire Foy koja je za tu ulogu dobila Emmyja. Baš u pravo vrijeme – u novim sezonama tu ulogu preuzima Olivia Colman.

Gdje: Netflixova skupa serija može se vidjeti na hrvatskom Netflixu.

7”Barry”

Crnohumorna serija o plaćenom ubojici kojeg zanima svijet glume. Osvojio je par glumačkih Emmyja, uključujući i onaj kojeg je osvojio Bill Hader, ujedno i kreator serije.

Gdje: U katalogu HBO-a i njegovih platformi.

8”Rick And Morty”

Polusatna serija o ludom znanstveniku i alkoholičaru Ricku i njegovom unuku Mortyju kojeg Rick vuče sa sobom na razne opasne pustolovine po cijelom svemiru. Kultna serija dobila je Emmyja za najbolju animiranu seriju.

Gdje: Na Netflixu. Ako netko hvata Comedy Central, može i na njemu.

9”Crno zrcalo” (”Black Mirror”)

Moderna verzija ”Zone sumraka”, antologija pomaknutih SF priča. Osvojila Emmyja za scenarij.

Gdje: Prije se prikazivala na HBO-u no sada ju je preuzeo Netflix i prikazuje je na svom streaming servisu.

10”Godless”

Vestern serija Netlixa, osvojila je Emmyja u kategorijama za sporedne glumce (Jeff Daniels i Merritt Wever).

Gdje: Na Netflixu.

11”Seven Seconds”

Krimi serija o zataškavanju i rasnim odnosima, priča o bijelom policajcu koji slučajno pogazi crnog tinejdžera i odluči to prikriti. Dobila je Emmyja za najbolju glavnu glumicu u mini-seriji (Regina King).

Gdje: Također na Netflixu.

12”Sluškinjina priča” (”The Handmaid’s Tale”)

Distopija o svijetu u kojem su žene robinje muškaraca i nemaju nikakva prava. Drugoj sezoni mnogi zamjeraju da samo nastavlja prikazivati zlostavljanje žena, ali da nije više originalna kao prva sezona. Prošle godine nije bilo ”Igre prijestolja” u dramskoj konkurenciji pa je ”Sluškinjina priča” osvojila brdo Emmyja, no ove godine je osvojila samo Emmyja za gostujuću glumicu.

Gdje: Trenutačno se prikazuje na HBO3, a nalazi se i u katalogu HBO GO i HBO OD.