Zeko ukrotio električne konjanike

  975

  Bunny & The Electric Horsemen

  Fall Apart In My Backyard

  Datum izdanja: 05.12.2011.

  Izdavač: Bearsuit Records

  Žanr: Elektronika, Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. The Moth Poets
  2. Snowflakes
  3. Banjo Williamson
  4. Chikyu Wa Mawaru
  5. Tivoli
  6. Singing Ringing Tree
  7. Pomorski
  8. Quel Vino e Generoso (Addio Alla Madre)
  9. Chikyu Wa Mawaru (alternate version)

  Bend pomalo čudnog imena Bunny & The Electric Horsemen dolazi nam iz Škotske i pred koji mjesec izdao je svoj prvijenac pod imenom “Fall Apart In My Backyard”.

  Na prvu, površnom slušatelju ne bi samo ime bilo čudno jer glazba koju bend proizvodi začinjena je vrlo eksperimentalnim tonom, ali s jasnom vizijom pop glazbe. Ako se slušatelj albuma samo malo opusti od stereotipa današnje pop kulture koji vlada kroz medije, tada bi se vrlo brzo mogao spojiti s ovim izdanjem.Razlog je jednostavan, a to je unikatnost zvuka. Bunny & The Electric Horsemen kroz elektroniku provlače pop i rock standarde uz ogromnu dozu ambijentalnosti i eksperimentalnosti, pa sve to zvuči kao da The Flaming Lips obrađuju Kraftwerk i pri tome uzimaju dodatne stimulanse ili kao Björk zalutala negdje daleko na Dalekom istoku gdje pokušava kroz glazbu spojiti se s vanzemaljcima.

  Ok, šalu na stranu, ovo je ipak vrlo ozbiljna i vrlo dojmljiva glazba što vam neke od asocijacija iz prošlog odlomka mogu reći. Slaganje pjesama nije tipično, a gledajući kroz album, kao da je svaka druga stvorena da bude promovirana u eventualne singlove, dok su druge složene kako bi se oslobodila kreativna ambijentalna duša.

  Muziku podržava

  Takav slijed pjesama i prvenstveno niz zanimljivih melodija odaje dojam da je zeko pošteno upregnuo električnog konjanika i njime se poigrao kako to obično zečevi i rade u popularnim vicevima.

  Najbolji dojam ostavljaju pjesme “Snowflakes” koja se najviše približila zvuku mješavine The Flaming Lipsa i The Go! Teama provučenog kroz omču elektroničke psihodelije, te “Chikyu Wa Mawaru” koja spaja japansku glazbenu tradiciju s modernom europskom elektronikom u stilu Kraftwerka.

  Fall Apart In My Backyard” zasigurno je album kojega ćete vrlo teško čuti na svojoj radio ili TV postaji zbog čega možemo jedino žaliti. S komercijalizacijom glazbe dobili smo niz manjih diskografa koji se žele oduprijeti natovarenom establišmentu i pružati šansu uvjetno rečeno manjim izvođačima. Slušajući ovako nešto, sigurno su na dobrom putu jer “Fall Apart In My Backyard” nešto je posebno i zanimljivo, inovativno i šarmantno, eksperimentalno, a vrlo slušljivo, pa mi je puno draže slušati nešto ovakvo nego ono što mi nudi komercijala.

  Muziku podržava