Okret ka rockerskijem zvuku

  1263

  hospital NEON

  Number On My Skin EP

  Datum izdanja: 18.04.2011.

  Izdavač: Bearsuit Records

  Žanr: Indie Rock, Post-Punk

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. No Sound
  2. Here In Heaven We Are
  3. Rants
  4. The Accountant

  Srpsko-grčka veza dosad poznata pod imenom PNDC&Housework potpuno je zaokrenula svoju ploču i s elektronike prešla na indie rock, točnije post punk. Metamorfoza je uspjela.

  Novi projekt ima novo ime, iako su ponovno isti članovi u njemu. U proteklih nekoliko godina, vrlo produktivni Predrag Nedić promijenio je nekoliko grupa i aliasa, počevši s PNDC kojem je uskoro pridodao Housework, potom je bio Keep Away From Heat, a sada i hospital NEON. Svaki od ovih projekata ima ono nešto po čemu se ističu, a zajednički nazivnik im je kvalitetna muzika.

  Na četverodijelnom EP-u “Number On My Skin” gitare i indie rock postulati ubačeni su u prvi plan što je cijeli projekt uvelike odbacilo od dosadašnjih radova ovog balkanskog dua. Time su dobili ‘prirodniji’ zvuk koji je spreman za live nastupe za koje će sigurno biti interesenata.

  Prve tri skladbe s EP-a složene su gotovo po klasičnim obrascima, počevši od harmonija do samih dužina pjesma (otprilike traju po četiri minute), dok se posljednja razlikuje zbog dužine (skoro devet minuta) što u cjelini albumu daje potrebnu šarolikost.

  Muziku podržava

  Preslušavajući EP odmah bi se reklo da je “Number On My Skin” odrađen u pravoj synth rock/post punk formaciji jer mu od instrumenata ništa ne nedostaje i sve teče savršeno. Gitarske dionice odlično su osvježenje u radu ovog dvojca jer zvuče vrlo upečatljivo i dovoljno intrigantno da poželimo brz nastavak ovog projekta u vidu cjelokupnog studijskog albuma.

  Pjesma koja mi je najviše legla je “Here In Heaven We Are” jer zvuči kao da je Dan Michaelson (Absentee, Dan Michaelson & the Coastguards) počeo surađivati s U2 na njihovim novim pjesmama umjesto Bona. Ok, to bi bio preveliki šok za sve, ali ova pjesma zvuči baš tako nekako.

  S ovim EP-om, dečki su produžili nisku zanimljivih radova koji će se u dogledno vrijeme povećati za dva nova albuma od kojih je jedan (“Angels In My Shadow”) nastavak hospital NEON priče, dok je drugi djelo ‘izvornog dua’ PNDC&Housework (“Nothing in the Sky”).

  Super je vidjeti da su toliko inspirirani i da ispucavaju nekoliko izdanja godišnje jer se u njihovoj glazbi može uživati. Ujedno su napravili i mali komercijalniji proboj jer je, ponavljam, u prvom redu “Here In Heaven We Are” odlična pjesma koja bi mogla doći do šireg djela pučanstva zbog svog radiofoničnog pristupa.

  Muziku podržava