Vrlo dobar teenagerski pop-punk album!

  1701

  The All-American Rejects

  Move Along

  Datum izdanja: 19.09.2005.

  Izdavač: Interscope / Aquarius Records

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Dirty Little Secret
  2. Stab My Back
  3. Move Along
  4. It Ends Tonight
  5. Listen Now!
  6. Night Drive
  7. 11:11 P.M.
  8. Dance Inside
  9. Top Of The World
  10. Straitjacket Feeling
  11. I’m Waiting
  12. Can’t Take It

  Tko su All American Rejects? Kakvu glazbu sviraju? Odakle su uopće? No dobro, pitanje odakle su uopće nije potrebno postavljati pošto se to da naslutit iz njihovog odmetničkog i prljavog imena. All American Rejects su onakav tipičan teenagerski bend čija se glazba najlakše da uklopiti u američke adolescentske ljubavne komedije kao što je “Američka pita” i sve njezine varijacije na temu.

  Pa tako vrlo lako možemo njihovu mješavinu indie rocka, punk-popa, alternativnog rocka i ‘ko zna koga vraga sve ne poistovjetiti sa scenama velikih razularenih američkih srednjoškolskih tuluma u kojima piva teče u potocima, a napaljena mladež željna je otkrivanja svoje seksualnosti. Ako ste gledali koji takav film bit će vam i više nego jasno o čemu pričam.

  All America Rejects čine Tyson Ritter (vokal i bass), Nick Wheeler (gitara), Mick Kennerty (gitara) te Chris Taylor (bubnjevi). Momci su to koji su odrasli uz snažne zvuke australskih ‘električara’ AC/DC, te Def Lepparda i Poisona. Sav bijes skupljen tijekom godina slušanja nešto starijih kolega nastojali su izbaciti iz sebe formiranjem vlastitog benda.

  Snimili su do sada dva albuma, a pred nama je njihov drugi studijski album ne baš maštovitog naziva “Move Along“. Ne mogu reći da je album loš. Naprotiv, krase ga ključne osobine lijepo napravljenog albuma. Da ne kažem ‘školski’ odrađenog. Sve stvari su precizno odsvirane, produkcija je na visokoj razini čak su i članovi benda zgođušni kako bi i klinkice kojima su konvencionalni boy bendovi precmoljasti imale za kim vrištati.

  Muziku podržava

  Prvi singl skinut s albuma je “Dirty Little Secret“, klasična punk pop pjesmica koja se lako sluša, a još lakše ulazi u uho te koju već sad mogu proglasiti teen himnom ovog albuma. Ukoliko ste ljubitelj ovakvih stvari onda će vam se također svidjeti i “Stab My Back” i “Change Your Mind“. Ma ako vam se to svidi nema sumnje da će vam i ostatak albuma biti po mjeri.

  Pjesma “It Ends Tonight” prekrasna je balada koja se polako izgrađuje do svojeg konačnog vrhunca i vašeg potpunog prepuštanja milim zvucima čarobne kombinacije Wheelerove gitare i Ritterovog čistog vokala. Naslovna tema “Move Along” će vas početnim taktovima prevariti pa možda i pomislite da su braća Olsen imala svoje prste u njezinom stvaranju. Međutim, kada se stvar razmaše, a ‘odbačeni’ momci uhvate pravi zalet uvidjet ćete njezino pravo lice i ljepotu.

  Pogriješio bih kada bih za bilo koju skladbu na ovom albumu rekao da je snažna, moćna, razuzdana ili opaka, jer one to jednostavno nisu. Čak i one ‘najmoćnije’ zvuče fino, lijepo i pristojno, baš kao da su se sami Bečki dječaci sjeli za bubnjeve, uzeli gitare i stvorili bend.

  Muziku podržava