Previše kreativnosti donijelo prosječan album

  2045

  N.E.R.D.

  Seeing Sounds

  Datum izdanja: 03.07.2008.

  Izdavač: Interscope / Aquarius Records

  Žanr: Hip-hop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Popis pjesama:
  2. Intro / Time For Some Action
  3. Everyone Nose
  4. Windows
  5. Anti Matter
  6. Spaz
  7. Yeah You
  8. Sooner or Later
  9. Happy
  10. Kill Joy
  11. Love Bomb
  12. You Know What
  13. Laugh About It

  Moram priznati da kada u ‘potpisu’ neke pjesme vidim imena Pharrell ili The Neptunes, od nje zaista mnogo očekujem. Razlog tome je što su nas i Pharrell i njegov kolega Chad Hugo jednostavno navikli na vrlo kvalitetne, uhu ugodne i prije svega zabavne ritmove.

  Kada im se pridruži Shay te se spomenuti trojac oblikuje u N.E.R.D., tada sve ranije spomenuto pada u vodu.

  N.E.R.D. očito postoji kako bi si slavna trojka dala oduška te negdje ‘ispuhala’ višak glazbene kreativnosti. Kao očiti rezultat toga nastao je njihov treći studijski album “Seeing Sounds“.

  Odmah moram naglasiti kako ovaj album ne donosi ništa novoga – baza su im i dalje na prvi pogled aritmične bas-linije upotpunjene s malo rappanja i malo Pharrellovog falseto-pjevanja te ne pretjerano domišljati i pametni tekstovi.

  Muziku podržava

  Među takvima ističe se “Everyone Nose“, ironična pjesma koja ismijava ‘djevojke koje stoje u redu za kupaonicu kako bi ušmrkale malo bijeloga’, kao i drum’n’bass stvar “Spaz“.

  Kako album odmiče, početno nabrijana atmosfera počinje se gubiti u jednoličnim i nimalo inovativnim ljubavnim pjesmama u kojima glavnu riječ uglavnom vodi Pharrell, a takve su “Happy“, “Love Bomb” i “Sooner or Later“.

  Kao što je bilo i na prethodnim albumima i ovdje je moguće pronaći mješavinu raznih utjecaja – od rocka, funka pa sve do popa i hip-hopa, no ipak momci su pretjerali sa svim tim ‘začinima’…

  Kreativnosti im zaista ne nedostaje, ali ipak ovaj put je previše kreativnosti donijelo gotovo ispodprosječan album, koji bi mogao proći gotovo neprimjetno da iza njega ne stoji N.E.R.D. Jedino što ga uspijeva održati u granicama prosjeka je isključivo i samo njihovo ‘proslavljeno’ ime.

  Muziku podržava