Uzaludni britanski hype

  751

  Peace

  In Love

  Datum izdanja: 25.03.2013.

  Izdavač: Columbia Records

  Žanr: Indie Pop, Indie Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Higher Than The Sun
  2. Follow Baby
  3. Lovesick
  4. Float Forever
  5. Wraith
  6. Delicious
  7. Waste of Paint
  8. Toxic
  9. Sugarstone
  10. California Daze

  Baš kad ovogodišnji britanski hype donese dosta dobrih novih bendova, izrodi se i bend Peace koji uvelike pokvari dojam. Najave prije albuma bile su odlične, ali “In Love” je jednostavno blijeda slika britpopa ’90-ih.

  Zanimljiv prošlogodišnji EP i pjesme poput “Bloodshake” dale su nadu da se radi o bendu koji bi mogao ozbiljnije prodrmati britansku indie scenu, posebno ako nadodamo da su i s “Vertigom” imali jedno od boljih pojavljivanja na obljetničkoj kompilaciji “Up The Bracketa” benda The Libertines.Bilo kako bilo, “In Love” je album koji podsjeća na najbolje dane britpopa i cijeli spektar bendova poput Blura, Pulpa, Oasisa, Suedea i svih sličnih, s tek malo drugačijim pristupom skladanju. Gitarske melodije i veliki refreni su nazočni, ali malo tog je upečatljivo i dojmljivo, pa sumnjam da će se išta zadržati na duge pruge.Sve i ne započinje loše, štoviše “Higher Than the Sun” ubraja se u bolje skladbe albuma jer podsjeća na radove The Beatlesa i već zaboravljenih The Thrillsa, ali takvih zgoditaka je jednostavno premalo za bend koji bi trebao biti budućnost britanskog rocka.

  Sljedeća skladba “Follow Baby” započinje moćnim riffom, ali sve ubrzo padne u domenu pop mješavine Musea i Nirvane, “Lovesick” je zarazni pjesmuljak na tragu Vampire Weekenda sa suedovskim refrenom, minimalistička “Float Forever” maksimalno usporava ritam albuma, dok jedan od najavnih singlova albuma “Wraith” zatvara polovicu albuma na vrlo blijed način, kao vrlo mekani Klaxonsi.

  Muziku podržava

  Drugi dio albuma još se više stapa u prosjek i teško je istaknuti neku pjesmu po dobrome, pa je možda bolje upiknuti (ako se baš mora) deluxe verziju gdje su postavljene četiri dodatne skladbe, među kojima i uspješnica s EP-a “Delicious”, već spomenuta “Bloodshake”. Dodatna zanimljivost je da te bonus pjesme nisu postavljene na sam kraj albuma, već su pobacane i unutar pjesama s regularnog izdanja.

  ‘Biti zaljubljen’ u slučaju ‘mira’ i nije nešto ispao. Nekoliko zanimljivih pjesama i cijeli niz fillera uništili su dojam albuma, pa možemo zaključiti da je ovo još jedan od neuspjelih hypeova koji su nam ponudili britanski mediji.

  Muziku podržava