Mvula zaslužuje vašu pažnju

  604

  Laura Mvula

  The Dreaming Room

  Datum izdanja: 17.06.2016.

  Izdavač: Columbia Records

  Žanr: R&B, Soul

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Who I Am
  2. Overcome
  3. Bread
  4. Lucky Man
  5. Let Me Fall
  6. Kiss My Feet
  7. Show Me Love
  8. Renaissance Moon
  9. Angel
  10. People
  11. Nan
  12. Phenomenal Woman

  Od samog intra i prve pjesme na novom albumu za Mercury Prize nominirane 30-godišnjakinje iz Birminghama čujemo kako se radi o vrhunski produciranom, raskošnom djelu na kojem je talentirana pjevačica još hrabrija u istraživanju zvuka i poigravanju raznim stilovima.

  Gitara koja poziva na ples u singlu “Overcome” i plemensko izvikivanje stiha “Round the mountain all God’s children run” ukazuju na to da je Laura Mvula daleko od klasične neo soul nostalgičarke koja je na sceni prisutna tek toliko da oda počast nekim boljim, minulim vremenima. Svoje pjesme ona voli začiniti originalnom ritmičnom strukturom za koju nikad ne znate u kojem će smjeru krenuti i hoće li se iz njenog vokalnog soliranja izroditi neko R&B višeglasje (“Bread“) ili će njen glas otići u visine uz bješnjenje bubnjeva u pozadini baš kao što je to slučaj na “Let Me Fall“.Centralna stvar i ujedno ona s najpamtljivijom melodijom (a upravo je ta pamtljivost melodije jedini problem Mvulinih kompleksnih pjesama) jest “Show Me Love“, četvrti singl koji je lansiran s albuma. Možda i najklasičnija u svojoj kompoziciji, ova nježna soul balada s predivnim snenim uvodom i prelaskom u intimni indie jazz-pop u stilu Nore Jones, buja prema jednostavnom i moćnom refrenu koja vam neće tako lako izaći iz glave, a orkestralni finale šlag je na torti i definitivna potvrda kako je ovo nešto najbolje što je Mvula do sad iznjedrila.

  Dojmljiva je i “People“, nastala u suradnji s reperom Wretch 32 koji se odlično nadovezao na Mvulinu energičnu vokalnu soul dionicu i uz bogatu instrumentalnu podlogu doveo cijelu stvar do eksplozije.

  The Dreaming Room” nije album koji će vam sjesti na prvu, bez obzira na svoju snažnu pop komponentu. Suviše je to kompleksno djelo koje, s obzirom na primjetan trud uložen u njegovo stvaranje, svakako zaslužuje da mu date šansu. Unatoč svojim manama kao što su deficit jakih lead melodija odnosno refrena, pažljivi slušatelji prepoznat će njegovu vrijednost.

  Muziku podržava