Tmurna zaigranost dubstepa

  773

  Zomby

  Dedication

  Datum izdanja: 11.07.2011.

  Izdavač: 4AD / Dallas Records

  Žanr: Dubstep

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Witch Hunt
  2. Natalia’s Song
  3. Alothea
  4. Black Orchid
  5. Riding With Death
  6. Vortex
  7. Things Fall Apart
  8. Salamander
  9. Lucifer
  10. Digital Rain
  11. Vanquish
  12. A Devil Lay Here
  13. Florence
  14. Haunted
  15. Basquiat
  16. Mozaik

  Nedavno, kao da je procvala žanrovska odrednica dubstepa jer se u vrlo kratko vrijeme pojavilo mnogo autora koji štuju taj glazbeni žanr

  Neki od njih su debitanti, neki su već godinama uz nas, što u konačnici
  samo pospješuje konkurenciju, a samim time i glazbu koju nam pružaju.

  Većina njih dolazi s Otoka, a i Zomby je jedan od njih. S nizom EP-a i prvijencem skrenuo je pažnju na sebe, a sada sigurnim koracima gura prema naprijed s novom pločom imena “Dedication“.

  Za razliku od prijašnjih izdanja, “Dedication” je obojen najmirnijim tonovima, laganim plesnim ritmovima koji su se ponajviše približili ambijentalnom synth popu u kojem prevladava jedan tužan moment. Čestim minimalističkim trikovima dobili smo na jednoj posebnoj atmosferi koja albumu daje protočnost, posebno kada se između pjesama totalno promijeni glavni motiv (odličan skok između skladbi “Alothea” i 8-bitne “Black Orchid“).

  Muziku podržava

  Cijeli album kao da je snimljen u jednom dahu jer nema nikakvih kratkih tišina između pjesama, pa se one slijevaju jedna za drugom kao da smo na nekom partiju, a DJ je odlučio svirati samo po svom guštu i trenutnom (ne previše veselom) raspoloženju. Tako smo dobili album prepun sitnih dubstep do techno tekstura koji će se sigurno znati probiti do krajnjih konzumenata, što je u konačnici i najbitnije.

  Jedino što albumu nedostaje je još pokoja brža i dinamičnija pjesma koja bi kontrastno obojila cijelo izdanje, ali i ovako možemo reći da je “Dedication” vrlo dobar žanrovski album koji teče lijepom linijom bez prevelikih odskakanja.

  Muziku podržava