Što smo očekivali to smo i dobili!

  2119

  The Vaccines

  What Did You Expect From The Vaccines?

  Datum izdanja: 14.03.2011.

  Izdavač: Columbia Records

  Žanr: Indie Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Wreckin’ Bar (Ra Ra Ra)
  2. If You Wanna
  3. A Lack Of Understanding
  4. Blow It Up
  5. Westsuit
  6. Nørgaard
  7. Post Break-Up Sex
  8. Under Your Thumb
  9. All In White
  10. Wolf Pack
  11. Family Friend

  Proteklih nekoliko sezona, nekako mi se čini da se britanska indie rock scena malo uspavala s novim i svježim dobrim imenima, pa je većina debi albuma bila samo prolazna, bez ‘onog nečeg’ što bi ih odmah izbacilo u elitu.

  Pomislio da će lagano izumrijeti britanski indie rock jer se nešto stariji bendovi raspadaju ili kreću u nešto eksperimentalnije vode, a tada su se dogodili The Vaccines zbog kojih cijela moja teorija pada u vodu jer su napravili album po indie rock standardima protekle dekade s nizom vrlo zaraznih pjesama.

  What Did You Expect From The Vaccines?” sakupio je sve pozitivne utjecaje koji su se dogodili zadnjih desetak godina, na njemu se mogu čuti The Strokesi, The Libertinesi, Editorsi, Interpol, The Stills s prvog albuma i još cijeli niz srodnih bendova zapakiranih u novo ruho koje je spremno mnogo bolje prezentirati novu struju indiea nego primjerice prošlogodišnji prvijenac The Drumsa.Već s uvodnom “Wreckin’ Bar (Ra Ra Ra)” The Vaccines oduševljavaju jer oživljavaju punk duh The Ramonesa u jednoipolminutnoj zabavi koja je sigurno koncertni favorit. Slijedi je pomalo editorsovska “If You Wanna” s izrazitom pop linijom koja eksplodira u refrenu poput Mystery Jetsa.

  A Lack of Understanding” miks je Interpola i The Braverya, “Blow It Up” nosi jednostavan gitarski riff, “Wetsuit” gotovo ima dramaturgiju Arcade Fire, “Norgaard” razigranom melodijom priča o pokušaju zavođenja 17-godišnjakinje, dok se završne skladbe sigurno kreću ranije određenim gabaritima, te nimalo ne zaostaju za početkom “What Did You Expect From The Vaccines?”.

  Muziku podržava

  Ono što će zasigurno svima prvo upasti u uho najbolja je pjesma na albumu “Post Break-Up Sex“. Na njoj su spojeni svi dosad spomenuti utjecaji u jednu vrlo kompleksnu, a opet iznimno radiofoničnu pjesmu koja je stvorena za podizanje (ili dodatno spuštanje) morala nakon teških prekida…

  U godinu dana postojanja, The Vaccines su napravili velike stvari što se i vidi vrlo brzim izdavanjem albuma koji nije tek puko izdanje u svrhu da se mogu svirati koncerti. Energijski me podosta podsjećaju na The Libertinese i Razorlight, pa se nadam da neće i oni tako brzo puknuti kao ovi britanski indie velikani.

  Naslov albuma je pravi teaser jer od pojave The Vaccinesa mnogo se pričalo o njima, pa je “What Did You Expect From The Vaccines?” mogao ispasti samo još jedna britanska patka o najboljem novom bendu na svijetu. Na svu sreću, ovaj put se to nije dogodilo jer The Vaccines zaslužuju same pohvale i vašu pažnju, posebno ako vas glazbeno pali indie scena zadnjih desetak godina.

  Muziku podržava