Solidan debi osječkog rappera

  2865

  3ki Stil

  Cirkus

  Datum izdanja: 21.03.2006.

  Izdavač: Morris Studio / Aquarius Records

  Žanr: Hip-hop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. 3(intro)
  2. Ukroti zmiju
  3. Prljava rabota
  4. Bijeg sa psihijatrije
  5. Ja ja je koko džambo ja ja je feat. Kandžija & Sett
  6. Jedini prijatelj
  7. Boli me john
  8. Sexy momčina (skit)
  9. Dvocijevka
  10. Lega feat. Les
  11. Fudbalerka
  12. Tamo daleko
  13. Mijenjam ženu feat. Remi
  14. Ma nemoj srat
  15. Kad lupiš i ostaneš živ
  16. Kašikara ( skit)
  17. Tarapana feat. Kandžija, Brka, K, Ajs Nigrutin & Sett

  Davor Miletić a.k.a. 3ki Stil, rapper iz Osijeka koji godinama djeluje na demo sceni napokon je dočekao izdavanje svojeg prvog albuma. Treba priznati da čovjek stvarno ima potencijala, i vidi se da je uložio puno truda u svoj autorski prvijenac. Teško je uopće ozbiljno pristupiti recenziji, jer je više nego očito da je snimanje materijala bila vrhunska zajebancija, koje nažalost nije dalo jednake rezultate.

  Kad uspijeva ostati ozbiljan, može napraviti odličnu pjesmu, kao što je slučaj s “Tamo daleko” ili “Jedinim prijateljem“, osobne priče u kojoj govori kako je jedini čovjek na kojeg se uvijek može osloniti on sam. “Ma nemoj srat” ima vrlo zarazan beat i pomalo podsjeća na pjesme kojima se proslavio Busta Rhymes, a “Tarapana” je dobar posse-cut sa sjajnim gostima među kojima se posebno ističe Ajs Nigrutin.

  3kijev humor drži vodu na stvarima poput “Fudbalerka”, odličnih rima o vlastitoj borbi s ćelavošću, te “Ukroti zmiju”, pjesmi o samozadovoljavanju koja bi mogla postati himna usamljenih muškaraca u rangu sjajne “Hands On Experience” američke hip-hop grupe The High & Mighty.

  S druge strane, stvari poput “Bijeg sa psihijatrije“, “Dvocijevka” ili “Mijenjam ženu” (feat. Remi) ne prebacuju iznad prosjeka, a manje tolerantnom uhu od mojeg mogle bi zvučati i iznimno naporne. Produkcija na albumu je odlična, i treba priznati da su u prvom redu Balkanski špijun i Sett napravili odličan posao.

  Sve u svemu, 3ki Stil je talentiran čovjek koji odaje dojam da bi mogao još puno napredovati. Za album prvijenac čisto solidno, uz sve prenosti i mane činjenica je da smo u posljednje vrijeme čuli puno više gorih nego boljih domaćih hip-hop uradaka.

  Muziku podržava