Sjećanje na kolegu i – velik album

  818

  Legion of the Damned

  Malevolent Rapture - In Memory Of... (reissue)

  Datum izdanja: 10.02.2012.

  Izdavač: Massacre Records

  Žanr: Death Metal, Thrash Metal

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Legion Of The Damned
  2. Death’s Head March
  3. Werewolf Corpse
  4. Into The Eyes Of The Storm
  5. Malevolent Rapture
  6. Demonfist
  7. Taste Of The Whip
  8. Bleed For Me
  9. Scourging The Crowned King
  10. Killing For Recreation
  11. Mind Domination (Bonus Track)
  12. Violence & Hated (Bonus Track)
  13. Work Of A Legend (Bonus Track)
  14. The Desolate One (Bonus Track)
  15. Malevolent Rapture (Remix 2008 – Bonus Track)
  1. Bleed for me
  2. Disturbing the dead
  3. Malevolent rapture (With commentary of Maurice Swinkels)
  4. Graspop 2011 (Tribute to Twan)

  Uspon svoje osrednje karijere ovom je bendu stigao nakon što su 2005. godine ime Occult promijenili u Legion Of The Damned i već 2006. objavili moćnu kombinaciju thrash/death/black metala na albumu “Malevolent Rapture“.

  Žestoko i dinamično, neforsirano Marcelovo pjevanje, izrazito snažni gitarski riffovi i razarajuće bubnjarske sekcije, uz odličnu produkciju, te posebno dobri live nastupi, izbacili su ovaj bend među najkvalitetnije predstavnike ovog žanra.

  Povod reizdanju ovog albuma je tragedija, odnosno smrt basista Twana Fleurena, koji je počinio samoubojstvo 20. svibnja 2011., a kako je ovo ujedno i jedini uradak na kojem je on svirao, kolege su mu i na taj način odale počast. Materijal se sastoji od pjesama izašlih na albumu plus pet bonusa, a među njima se nalazi nekoliko onih koje su sastavni dijelovi razornih nastupa ovog benda, poput same “Legion Of The Damned“.

  A da se nije išlo odrađivati ovaj posao čisto reda radi, dokazuje i činjenica kako ovo reizdanje uključuje fino uređen booklet od 32 strane, te dodatni DVD s videospotovima, nastupom na Graspopu 2011., te 2009. godine opet snimljenom pjesmom “Malevolent Rapture“.

  Osim što će se prisjetiti nesretnog Twana, fanovi će dobiti prigodu da još jednom izanaliziraju sigurno najbolji album Legion Of The Damneda i dobe vrijedan eksponat u svojoj kolekciji.

  Muziku podržava