Povratak iskonske rock glazbe

  2377

  Otrovna Kristina

  Otrovna Kristina

  Datum izdanja: 21.09.2015.

  Izdavač: Self-released

  Žanr: Hard Rock, Stoner

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Vrata moći
  2. Sa svima si bila
  3. Demon
  4. Došao sam da ostanem
  5. Poljubi me u treće oko
  6. Pita
  7. Zmija
  8. Igram da zaboravim
  9. Ljubav je bol
  10. Viking

  Niko Potočnjak jedan je od produktivnijih likova naše glazbene scene.

  Nakon nekoliko albuma Seven That Spellsa koji su priznati i van naših granica, zanimljivog projekta Jastreb, dolazi i treći bend u kojem Niko ima prste, a to je Otrovna Kristina.Iako su mnogi vjerojatno očekivali da će Otrovna Kristina biti na tragu njegovog rada u spomenuta dva benda, a pjesma “Sa svima si bila” koja je izašla prošle godine nagovijestila je drugačije, psihodeličnost i eksperimentiranje ovoga su puta izostali na prvom albumu. Već prvom pjesmom “Vrata moći” osjeti se evociranje nekih boljih rock vremena.Čvrsti rock riffovi, jednostavne solaže i vrlo dojmljivi vokali otkrivaju da se glazba Kristine ponajviše naslanja na ostavštinu Black Sabbatha i Led Zeppelina. Kada se pomnije preslušava čitav album može se vrlo jasno osjetiti da u aranžmanima ima i elemenata stonera, pa su tako neke pjesme poput “Poljubi me u treće oko“, “Ljubav je bol” ili “Viking” na tragu glazbenih aranžmana kakve je njegovao Electric Wizard.Pjesme s albuma koje podosta privlače pažnju su “Pita“, “Demon” i “Igram da zaboravim“. Radi se o pjesmama koje možda naprecizinije zadiru u rock i seciraju ga uzduž i poprijeko. Moderniji dašak produkcije arhaičnim rock strukturama dopušta da slušatelji glazbene numere dožive u njihovom punom potencijalu i rado poslušaju album ponovno, jer Otrovna Kristina ima jedan od najzanimljivih albuma godine.

  Jedinstven sound Otrovne Kristine koji spaja elemente hard rocka, stonera i progresive pomaže bendu da se istakne na alternativnoj domaćoj sceni. Ovakav bend kod nas nije postojao još od djelovanja Timea ili Korni Grupe, s kojima bend ima najviše povezanosti po vokalnim interpretacijama, i taj izlet u arhivu rock ostavštine ostaviti će poseban trag na svakog slušatelja i ljubitelja ovakve glazbe.

  Ako je rock and roll mrtav, pričamo o samoubojstvu, ali sudeći prema albumu Otrovne Kristine, rock and roll je življi nego ikada.

  Muziku podržava